• IMG_3619 (Copy)

    Narita Airport Tokyo Japan

    Narita Airport Tokyo Japan : Actually saya dah lama nak post cerita saya di Jepun but masa tak mengizinkan walhal sebenarnya malas dan sajer nak peram cerita. So kali ini

    Read more »
  • IMG_0739 (Copy)

    Di mana nak check in di KLIA2

    Kalau anda masih belum check in online untuk tiket Air Asia anda masih ada masa untuk berbuat demikian kerana di KLIA 2 ada satu ruang khas untuk penumpang Air Asia

    Read more »
  • DSC_0910 (Copy)

    Keunikan Berbuka Puasa di De Palma Hotel Shah Alam

    Sudah pasti apabila masuk sahaja Bulan Ramadhan bulan puasa bagi umat Islam di Malaysia bahkan di seluruh dunia akan mencari juadah untuk berbuka puasa sama bersama keluarga atau teman-teman. Jika

    Read more »
  • IMG_1599 (Copy)

    Tea Time at Teh Tarik Place

    Sebenarnya Teh Tarik Palace dah ada beberapa cawangan di sekitar Malaysia walhal saya ingat masih baru maybe di Shah Alam Teh Tarik Place agak baru ni lah . Rasa ada

    Read more »
  • IMG_1552 (Copy)

    Chillex at Grind Roots Cafe

    Well actually just nak buat simple review cafe yang baru beberapa bulan buka di Seksyen 13 di belakang Tesco yang berhampuran MSU di Shah Alam. Memang ketika itu nak cari

    Read more »

All About Malaysia

Latest in food

Di mana nak check in di KLIA2

IMG_0739 (Copy)

Kalau anda masih belum check in online untuk tiket Air Asia anda masih ada masa untuk berbuat demikian kerana di KLIA 2 ada satu ruang khas untuk penumpang Air Asia maklumlah Air Asia adalah  Pesawat Tambang Murah terbesar di Malaysia so mestilah ada kan so terletak di sebelah kanan sekali. Saya tidak ingat kaunter Asia Asia ada berapa tetapi ada

Read more

Sekitar Festival Belia Putrajaya 2015

11

Seperti tahun-tahun sudah Festival Belia Putrajaya 2015 di sambut sempena Hari Belia Negara  bertemakan “Talent Showcase”, selaras dengan falsafah baru Rakan Muda yang akan berfungsi sebagai penjana pembangunan bakat belia. Mengikut website rasmi Festival Belia Putrajaya Rakan Muda memainkan peranan penting dalam memberi peluang kepada belia secara menyeluruh tanpa sempadan. Dengan merapatkan jurang antara bandar dan luar bandar, pendapatan keluarga, budaya dan

Read more

Santai-santai jelah jangan nak serious sangat

iphone-416

Orang kata muka dan kulit aku mcm orang Philippines , ada kata mcm Indonesia , ada kata mcm Singapura , ada kata macam Thailanda, ada kata macam Cambodia senang citer mcm orang ASIA . Tetapi Masih tiada lagi orang cakap muka dan kulit aku mcm orang Hawaii hahaha.Sebagai observer dan kadang2 ada memberi pandangan dlm group backpackers dan travel kadang2

Read more

Bagaimana hendak bermula sebagai solo backpacker

jakarta

Ramai orang hendak cuba travel secara solo atau solo backpackpacker. Tidak ada masalah kerana solo backpacker sangat mencabar dan menyeronokan jika kita tahu caranya. Untuk langkah pertama nak cuba travel secara solo kenapa tak cuba dalam negara dulu. Saya pernah ke Kuching selama 4 hari dan rezeki pada malam terakhir ada orang belanja makan burger. Saya pernah ke Miri –

Read more

Majlis Perkahwinan Jawa Indonesia yang sungguh unik

iphone-464

Ini adalah kali pertama saya menghadiri perkahwinan Jawa Indonesia atas jemputan rasmi dari sahabat Indonesia. Sebelum saya pernah menghadiri perkahwinan pasangan Indonesia tetapi kali ini adalah atas jemputan rasmi dan saya ingat hanya menghadiri majlis persandingan sahaja rupa-rupa saya dijemput juga untuk menyaksikan majlis pernikahan sekali. Untuk pengetahuan anda sahabat saya yang bernama Trisya ini mula saya kenal di dalam

Read more

Pocket Socks

98827e6a151a9ebd57cab586c39c4508_large

Pocket Socks by Zip It Gear – Travel Security & Convenience Zip It Gear makes Pocket Socks for travel, exercise & everyday use. We want to move manufacturing to the USA and to upgrade our line. SECURE YOUR VALUABLES IN LUXURIOUS COMFORT Pocket Socks are a simple solution to secure your valuables when you are on the go.  Travelers use them

Read more

Indahnya Malam Di Jakarta

blogger-image-124154438

Sebenarnya kedatangan saya ke di Jakarta ini adalah untuk melihat perusahaan kain-kain dan pakaian di Tanah Abang. Ini adalah kali ke tiga saya ke Jakarta sahaja tengok-tengok sambil buat kajian ringkas berdasarkan harga dan logistik di sana.  Melalui pemerhatian saya memang murah harganya kerana di situ menjadi pusat jualan secara pukal di mana segala perusahaan di seluruh Indonesia akan dijual

Read more

22 Perkara Unik Tentang Guangzhou, China

10676849_10152719324117485_1706460866_o

Sebelum aku terlupa aku ingin coretkan pengalaman ringkas aku selama 5 hari di Gungzhou bersama travel buddy dan orang tempatan. Nak kata backpackers tak lah sangat semibackpackers lah  sebab aku stay satu tempat jer and purpose nak jalan-jalan redah sendiri berpandukan blog, website dan map. Nak tanya group backpackers dalam FB pun susah sebab FB dan Google memang diharamkan bermaksud

Read more

Passenger arrival card

singapore-disembarkation-card

 Jika kita travel mana-mana country pasti kita akan berjumpa dengan ‘passenger arrival card’ atau  ‘disembarkation card’ atau ‘landing card’ atau pelbagai nama kad mengikut negara masing-masing sama ada by flight, train atau apa jua kenderaan  apabila kita akan ‘cross border’ negara orang. Kad ini amat penting bagi ‘immigration department’ untuk simpanan data mereka seperti statistik pelancong masuk dan keluar ke

Read more