All About Malaysia

Latest in Article

Majlis Perkahwinan Jawa Indonesia yang sungguh unik

iphone-464

Ini adalah kali pertama saya menghadiri perkahwinan Jawa Indonesia atas jemputan rasmi dari sahabat Indonesia. Sebelum saya pernah menghadiri perkahwinan pasangan Indonesia tetapi kali ini adalah atas jemputan rasmi dan saya ingat hanya menghadiri majlis persandingan sahaja rupa-rupa saya dijemput juga untuk menyaksikan majlis pernikahan sekali. Untuk pengetahuan anda sahabat saya yang bernama Trisya ini mula saya kenal di dalam

Read more

Pocket Socks

98827e6a151a9ebd57cab586c39c4508_large

Pocket Socks by Zip It Gear – Travel Security & Convenience Zip It Gear makes Pocket Socks for travel, exercise & everyday use. We want to move manufacturing to the USA and to upgrade our line. SECURE YOUR VALUABLES IN LUXURIOUS COMFORT Pocket Socks are a simple solution to secure your valuables when you are on the go.  Travelers use them

Read more

Indahnya Malam Di Jakarta

blogger-image-124154438

Sebenarnya kedatangan saya ke di Jakarta ini adalah untuk melihat perusahaan kain-kain dan pakaian di Tanah Abang. Ini adalah kali ke tiga saya ke Jakarta sahaja tengok-tengok sambil buat kajian ringkas berdasarkan harga dan logistik di sana.  Melalui pemerhatian saya memang murah harganya kerana di situ menjadi pusat jualan secara pukal di mana segala perusahaan di seluruh Indonesia akan dijual

Read more

22 Perkara Unik Tentang Guangzhou, China

10676849_10152719324117485_1706460866_o

Sebelum aku terlupa aku ingin coretkan pengalaman ringkas aku selama 5 hari di Gungzhou bersama travel buddy dan orang tempatan. Nak kata backpackers tak lah sangat semibackpackers lah  sebab aku stay satu tempat jer and purpose nak jalan-jalan redah sendiri berpandukan blog, website dan map. Nak tanya group backpackers dalam FB pun susah sebab FB dan Google memang diharamkan bermaksud

Read more

Passenger arrival card

singapore-disembarkation-card

 Jika kita travel mana-mana country pasti kita akan berjumpa dengan ‘passenger arrival card’ atau  ‘disembarkation card’ atau ‘landing card’ atau pelbagai nama kad mengikut negara masing-masing sama ada by flight, train atau apa jua kenderaan  apabila kita akan ‘cross border’ negara orang. Kad ini amat penting bagi ‘immigration department’ untuk simpanan data mereka seperti statistik pelancong masuk dan keluar ke

Read more

Elak Berkahwin Dengan Awek Kaki Melancong

awek-kaki-travel

Ada betul ke dengan fakta di bawah?Semakin ramai wanita berkerjaya, semakin tinggi pula keinginan mereka untuk melancong. Terima kasih kepada penerbangan tambang murah seperti AirAsia, wanita begini sudah mula terbuka matanya. Soalnya sekarang, seronokkah berkahwin dengan si dia yang ketagih melancong?Walaupun kami menggalakkan anda bercuti, berikut adalah 7 sebab mengapa anda perlu mengelak berkahwin dengan awek yang gila melancong. 1.

Read more

Pray For MH370

mh370

Dear all , please pray for the safety of the flight passengers and crew members of MH370. Thank you. “Think Your Next Trip, Think Malaysia Backpackers” P.S : I’d love to meet you on Twitter : here Read other perspectives on this topic from awesome group of backpackers at Malaysia Backpackers Group And if you enjoy this post, please consider

Read more