10 % Diskaun Buffet Ramadhan De Palma Shah Alam

Sudah menjadi kebiasaan Hotel De Palma Shah Alam akan mengadakan Buffet Ramadhan pada setiap tahun. Tidak di nafikan juadah berbuka puasa De Palma Shah Alam antara yang terbaik dan saya tidak pernah gagal untuk tidak berbuka puasa di sini. Buffet yang disajikan kepada tetamu adalah jenis hidangan Melayu asli yang bertemakan “Berkhidmat barang dapur” seperti Cook Lemak Perut dan pucuk, Siput Inhaler Cili Padi, Asid Rebus keladi, Fish Ponds Pindaan Pineapple dan banyak lagi.

Antara juadah yang saya tidak pernah ‘miss’ adalah Bulgolgi dan Kambing Bakar. Tidak sah kalau berbuka di hotel tidak mencuba Kambing Bakar. Sup Kambing Meletop memang betul-betul meletop. Terasa kepedasan sup kambing. Bagi yang minat dengan durian, De Palma Hotel menyediakan Roti Jala Serawa Durian. Tetamu juga akan menikmati lebih daripada 15 gerai yang menyediakan juadah seperti  Nasi Salad, Perdagangan Beras, pisang keju goreng, pasembor Rojak, Chapati, pic, Pom Sweet, Nasi Ayam, Roti John dan sudah tentu seluruh Roasted Lamb.

Selain itu menu-menu dan stall yang ada adalah  Selera Raja Sehari – ayam goreng berempah, Daging kerutuk de palma dan lain-lain lagi, Juadah berbuka berunsurkan makan Cina dan India, Daging Gulai Kawah, Sup Kambing Meletup, Dessert, Kueh Mueh Tempatan, Istimewa Aidilfitri – redang, pulut daun palas, aku serunding, Roti john, Korean chicken bulgolgi, Selera pantai timur, Ikan keli goreng berlada, Rojak buah, Goreng-goreng Cucur udang thai sauce, Indian station, Roti canai
Murtabak, Mee rebus, Mee kari Asam laksa, Kambing golek, Fried kueh tiaw kerang, Ikan bakar portuguese, Kurma, Nasi, ayam kapitan, Roasted Chicken, Sengkuang calit, Jambu batu, Roti jala serawa durian dan Yong tau fu

Manakala bagi minuman pula ,Air mata kucing,Ais krim cendol, Asam boi. Abc, teh tarik dan air suam.

Juadah Selera Raja Sehari – Nasi Briyani

Juadah Selera Raja Sehari

Juadah Selera Raja Sehari – Ayam Goreng Berempah

Juadah masakan India

Juadah masakan Cina

Juadah masakan Melayu

Juadah masakan Melayu

Kambing Bakar

Indian station – juadah goreng masakan India

Istimewa Aidilfitri – redang, pulut daun palas, aku serunding

Kueh Mueh Tempatan

Ulam-ulam

Buah Naga

Rojak Buah

Kumpulan SafOne

Jay Jay

Berbuka Puasa bersama rakan blogger

Semasa berbuka disajikan dengan persembahan theSaff-One & Jay Jay sempena bulan ramadhan. Rasa santai sambil menjamu selera. Semua tetamu juga dijemput untuk menyertai Tarawikh yang dipimpin oleh Imam kami di Surau Nurul Iman di hotel. Namun saya tidak dapat menyertainya.

Senarai Harga Buffet
De Palma Shah Alam
Dewasa : RM 69.00
Kanak-Kanak (6 -12 tahun) : RM34.00
Bawah 5 tahun percuma

Untuk mendapat diskaun 10% sila nyatakan Kod Diskaun : MalaysiaBackpackers.Com dan layak untuk semua Hotel De Palma.
dan  untuk tempahan boleh berbuat di http://www.depalmahotelonline.com
Tel : 03-55428080

Untuk lain-lain tempat  boleh rujuk di bawah : 

Related Post

Leave a Reply