Author: muiz

Muiz is a avid traveler but not vacationist. He is a travel blogger, webmaster, internet marketer and avid traveler but not vacationist. Sleep , Money , Girl, Haversack and Book always in his mind. Sometime he’s crazy but when it comes to work i become really serious. But actually he is easygoing, open minded and straight forward person.
Set Berbuka Puasa di Dolly Dim Sum Sempena Bulan Ramadhan 2017

Set Berbuka Puasa di Dolly Dim Sum Sempena Bulan Ramadhan 2017

blog, food, Kuala Lumpur
Dolly Dim Sum antara restoran yang menyediakan masakan tradisi yang diangkat menjadikan makanan yang terbaik dan relevan sepanjang zaman. Sudah pasti menu utama adalah Dim Sum yang mempunyai makna "to touch the heart" dalam setiap hidangan adalah untuk menyentuh hati pelanggan. Bagi memenuhi selara pelanggan yang bercitaras tinggi, Dolly Dim Sum menggunakan bahan masakan yang terbaik dan berkualiti selari dengan konsep restoran yang memberi keselesaan kepada pelanggan. Di Dolly, untuk menyediakan Dim Sum adalah seni dan setiap Dim Sum yang dihasilkan dengan penuh kehalusan dan keindahan menjadikan Dim Sum itu unik dan sedap. Buka Puasa Set Menu Untuk pengetahuan semua bermula 26 Mei 2017 - 24 June 201, Dolly Dim Sum menawarkan Pakej Boleh Ubah Untuk Berbuka Puasa bagi Kumpulan ...
Cerita Joe Labu Balik Kampung Travel

Cerita Joe Labu Balik Kampung Travel

blog
Itulah prinsip abg joe bila nak makan shaklee, semua vitamin kalau pergi mana mana mesti bawak, sampai ada yang hilang, tertinggal, dan jugak habis masa balik kampung. Nak cerita tuh, kalau tak makan vitamin masa balik kampung, weih susahlah jawabnya, rasa badan tak sedap. Jadi, apa yang ada tuh bawak je semua, bukan bawak stok, tapi bawak yang kami punya sendiri. Contoh yang korang nampak ni tahun lepas, abg joe tak reti pakai pil box, tapi semuanya bawak bedal, masa ada program kat supermom club house. Hahhaaha, ini semmua abg joe bedal satu masa. Jangan takut ,kalau overdose, ni shaklee, yakin selamat, Tapi kalau dah travel tuh betul betul sukar, jawabnya kena memilih sikit yang penting, heheh, takpun paling power, bawak VIVIX je, hahaha. balik kampung shaklee travel vitamin.
Cerita Faiz Saaid Ke California

Cerita Faiz Saaid Ke California

blog
Hahahha, bila shaklee kata ada 300 delegasi ke bumi california, memang dasyatlah kan. Hahha, ni semua pengalaman yang tak boleh dilupakan, antara yang paling gile ialah video kompilasi bebudak ireach gila 360 nih. Yang the making je. Korang tengok yang betul nye kat ireach HD. Hahhaa, beberapa hari di bumi uncle sam, dari Los Angeles sampai ke San Francisco, memang gile. Cuti kali ini memang bezalah, sebab semuanya shaklee sponsor, bagi duit makan, dan melawat tempat best macam disneyland, universal studio, hollywood walk of fame, dan macam-macam tempat lagi. Kat San Francisco, bolehlah melayan tengok Golden Gate Bridge. Hahhaa, jambatan paling cool, kalau kata pergi San Francisco, tak boleh lah kalau tak singgah situ. Trip shaklee ni senang, makanan halal semua ok, semuanya ikut jad...
Pengalaman Ainul Mustafa Travel ke Jogjakarta

Pengalaman Ainul Mustafa Travel ke Jogjakarta

blog
Pertama kali nak menjejakkan kaki ke Indonesia. Hihihiii.. orang lain Indonesia tu macam rumah kedua kan. Ainul baru 1st time nak pergi. Alhamdulillah berpeluang join travel beramai-ramai dengan supermomsister. Pregnant masuk 7bulan gedik nak travel sana sini kan.. Tapi peluang yang dapat jangan di sia sia kan.hihi Apapun sebelum pergi dapatkan pengesahan doctor anda dulu ye. Minta surat pengesahan baru boleh pergi jalan-jalan dengan suka ria. Alhamdulillah kat LCCT takde pulak Airasia minta surat. kawan-kawan cakap tak perasan pun Ainul pregnant. Gempal jekk.hehe Antara geng supermomsister yang join trip ni. trip ni arrange by kami je dan diketuai oleh mami Hadhatina. Syiok dan teruja bila dapat berjalan ramai-ramai. Anak-anak harus la kena bawa. Travel ni pun sebagai reward pada an...
Baca Tips Big Kalau Korang Travel Berbulan-bulan.

Baca Tips Big Kalau Korang Travel Berbulan-bulan.

blog
​PERSEDIAAN UNTUK TRAVEL BAGI TEMPOH YANG LAMA : Setiap orang ada impian untuk travel selama 1 seminggu, sebulan, 2 bulan , 3 bulan. Tetapi bagaimana pula yang ingin travel untuk jangka masa yang lama seperti setahun atau bertahun2. Di sini saya ingin kongsi berdasarkan apa yang pernah saya lakukan dan rujukan dari rakan-rakan travel yang pernah lakukan iaitu : 1. Jika anda ingin meletak jawatan pastikan anda mempunyai simpanan yang boleh menampung kehidupan anda selama 1 - 2 tahun. 2. Atau anda boleh mengambil cuti tanpa gaji selama setahun. 3. Jika anda sudah buat pertimbangan terbaik antara no. 1 dan 2 pastikan anda tidak mempunyai hutang yang tinggi. Lebih baik tiada hutang langsung termasuk hutang PTPTN, hutang Kereta, kredit kad dan hutang rumah atau pinjaman peribandi.
Perkara yang best di di Resort World Kijal

Perkara yang best di di Resort World Kijal

Uncategorized
Resort World Kijal menjadi lokasi terbaru untuk percutian Malaysia Backpackers kali ini. Sudah lama aku tidak bercuti di hotel atau resort bertaraf bintang kerana kerana kekangan masa atau tiada urusan kerja. Maklumlah biasa peluang untuk tinggal di hotel bertaraf 5 bintang mesti atas dasar kerja. Last sekali di Cambodia itu pun atas dasar kerja dan tidak sempat untuk berenang kerana kolam berenangnya mengadap Sungai Ton Lesap. Memang cantiklah viewnya. Anyway aku nak share percutian aku kali ini di Resort World Kijal Terengganu. Bila aku share gambar-gambar resort ini member aku kata nama lama resort ini adalah Awana Kijal ….oo baru aku tahu. Sebenarnya apa yang aku nak cerita untuk artikel pertama Resort World Kijal adalah 10 perkara yang best boleh anda lakukan di Resort World Kijal
ELITE Hair Wax – Gaya Berkekalan Buat Si Jejaka Backpackers

ELITE Hair Wax – Gaya Berkekalan Buat Si Jejaka Backpackers

Article
Zaman sekarang, hampir semua gaya rambut dipandang sebagai fesyen; panjang, pendek, yang terpacak, gaya santai mahupun kelihatan “edgy”. Lelaki moden masa kini lebih gemar untuk menjadi lebih kreatif dengan cara memutar, meramas dan menggayakan rambut untuk menghasilkan fesyen tersendiri agar personaliti dan kenyataan itu lebih menonjol. Gaya rambut hebat adalah elemen yang sempurna untuk menjadikan si jejaka kelihatan sofistikated, “cool”, lebih digemari dan bergaya. Sesetengah lelaki lebih gemar untuk menggunakan satu gaya ke pejabat, dan menukar gaya rambutnya apabila mereka keluar. Paling penting bagi mereka adalah produk penggayaan rambut terbaik yang memudahkan mereka mereka gaya rambut, dan memastikan gaya tersebut kekal sepanjang hari! ELITE, jenama penggayaan rambut l
9 Restoran yang anda harus cuba di NU Sentral Kuala Lumpur

9 Restoran yang anda harus cuba di NU Sentral Kuala Lumpur

Featured, food, Kuala Lumpur
Siapa tidak kenal KL Sentral iaitu hub transit pengangkutan yang terbesar di Malaysia yang menyambungkan semua pengangkutan awam di dalam bandar Kuala Lumpur dan juga ke bandar-bandar luar Kuala Lumpur. Turut juga menyambungkan keretapi dan bas ke lapangan terbangsa KLIA. Bagaimana pula dengan NU SENTRAL? Pasti menjadi pilihan kepada pengguna pengangkutan awam singgah untuk bersantai atau membeli-belah di pusat membeli-belah ini. Untuk pengetahuan anda NU Sentral telah masuk 3 tahun pembukaan rasmi pusat membeli-belah ini. Terdapat lebih dari lebih kurang 20 outlet cafe dan restoran dengan pelbagai menu tempatan dan antarabangsa tidak termasuk outlet makanan di dalam food court. Kami ingin kongsi 9 outlet cafe yang yang kami pilih untuk mencuba sesuatu yang baru dan jarang-jarang mak...
Malam Tradisi Tioman 2017

Malam Tradisi Tioman 2017

Above 3 Star Hotel & Resort, Accommodation, blog, Pahang
Apakah yang kita boleh buat pada hujung bulan Mac di pantai timur Malaysia? Sudah pastilah melawat pulau-pulau yang indah disana! Pada hujung Mac 2017 kami sekali lagi diberi peluang oleh Berjaya Hotel & Resort untuk melawat Pulau Tioman. Tahukah anda Pulau Tioman adalah antara pulau yang mempunyai batu karang yang tercantik di dunia ini. Kami boleh berkata Oh Yes! apabila dijemput sekali lagi ke Berjaya Tioman Resorts, tetapi kali ini bersempena dengan Pelancaran Malam Tradisi Tioman dan juga Perasmian Feri Rasmi Berjaya ke Pulau Tioman. Trip kali ini adalah selama 3 hari 2 malam. Kami bertolak dari Hotel Berjaya Time Square di Kuala Lumpur seawal 5.30 pagi. Di sebab kan kami perlu bertolak awal pagi pihak Berjaya telah bermurah hati menyediakan kami penginapan malam sebelu...
Kurta Moden untuk Pengembara oleh Cirgaro Apparel

Kurta Moden untuk Pengembara oleh Cirgaro Apparel

Article
Baru-baru ini Malaysia Backpackers telah dijemput untuk melihat pakaian dari Cirgaro Apparel latest fashion yang terbaru iaitu Kurta Neo dan juga butik mereka yang kedua yang baru di buka di Plaza Shah Alam. Untuk pengetahuan  anda brand Cirgaro sudah lama berada dalam dunia perniagaan dan Cirgaro Apparel sudah lebih dari 1 setahun Apa yang menarik tentang Cirgaro Apparel adalah mereka menggunakan fabric dari Korea berbeza dengan kurta-kurta dan pakaian wanita yang ada di Malaysia. Selain itu design fashion mereka itu adalah direka oleh mereka sendiri yang tidak ada mana-mana kedai yang menjual pakaian. Apa yang menarik bagi kami adalah Kurta Bangsawan adalah fashion kurta moden yang paling laris pada tahun 2016 kerana diperbuat dari cotton linen yang buat rasa sejuk (cool effect) ap