Buku travel guide untuk trip yang lama

Semasa sedang menunggu untuk melihat wayang di Nu Sentral Kuala Lumpur saya singgah di MPH  dan pasti terus rak yang jual buku travel. So terjumpalah buku-buku travel di bawah ini dan saya snap untuk simpanan saya dan kawan travel. Kalau tengak tajuk sangat menarik malangnya tidak boleh buka telah di seal dengan plastik. Saya tidak beli kerana masih bukan keperluan utama lagi, maybe apabila dah bersedia saya akan beli hehehe.

For me untuk yang betul nak for long trip maybe salah satu buku ini adalah mesti dimiliki as guideline dan travel pun menjadi mudah. Saya pernah travel ke Guangzhau tanpa persediaan atau senang citer main redah jer dengan bergantung dengan Ipad Mini. Memang penat dan stress bertambah dengan negara China yang tidak paham bahasa Inggeris dan lebih teruk bila saya sebut Ghuangzhau pun mereka tidak paham kerana sebutan dengan ejaan tidak sama.

Harga? As you kalau buku Lonely Planet atau oversea memang mahal between RM 50 – RM150. Tak ingat harga setiap buku tetapi kalau lagi tebal lagi mahal. Kalau berminat boleh lihat di MPH Nu Sentral Kuala Lumpur.

IMG_2682IMG_2680IMG_2683IMG_2684IMG_2681

2

3 Comments

Leave a Reply