Article

ELITE Hair Wax – Gaya Berkekalan Buat Si Jejaka Backpackers

ELITE Hair Wax – Gaya Berkekalan Buat Si Jejaka Backpackers

Article
Zaman sekarang, hampir semua gaya rambut dipandang sebagai fesyen; panjang, pendek, yang terpacak, gaya santai mahupun kelihatan “edgy”. Lelaki moden masa kini lebih gemar untuk menjadi lebih kreatif dengan cara memutar, meramas dan menggayakan rambut untuk menghasilkan fesyen tersendiri agar personaliti dan kenyataan itu lebih menonjol. Gaya rambut hebat adalah elemen yang sempurna untuk menjadikan si jejaka kelihatan sofistikated, “cool”, lebih digemari dan bergaya. Sesetengah lelaki lebih gemar untuk menggunakan satu gaya ke pejabat, dan menukar gaya rambutnya apabila mereka keluar. Paling penting bagi mereka adalah produk penggayaan rambut terbaik yang memudahkan mereka mereka gaya rambut, dan memastikan gaya tersebut kekal sepanjang hari! ELITE, jenama penggayaan rambut l
Kurta Moden untuk Pengembara oleh Cirgaro Apparel

Kurta Moden untuk Pengembara oleh Cirgaro Apparel

Article
Baru-baru ini Malaysia Backpackers telah dijemput untuk melihat pakaian dari Cirgaro Apparel latest fashion yang terbaru iaitu Kurta Neo dan juga butik mereka yang kedua yang baru di buka di Plaza Shah Alam. Untuk pengetahuan  anda brand Cirgaro sudah lama berada dalam dunia perniagaan dan Cirgaro Apparel sudah lebih dari 1 setahun Apa yang menarik tentang Cirgaro Apparel adalah mereka menggunakan fabric dari Korea berbeza dengan kurta-kurta dan pakaian wanita yang ada di Malaysia. Selain itu design fashion mereka itu adalah direka oleh mereka sendiri yang tidak ada mana-mana kedai yang menjual pakaian. Apa yang menarik bagi kami adalah Kurta Bangsawan adalah fashion kurta moden yang paling laris pada tahun 2016 kerana diperbuat dari cotton linen yang buat rasa sejuk (cool effect) ap
PERSEDIAAN UNTUK TRAVEL BAGI TEMPOH YANG LAMA

PERSEDIAAN UNTUK TRAVEL BAGI TEMPOH YANG LAMA

10 Jer, Article, Featured
Setiap orang ada impian untuk travel 1 seminggu, sebulan, 2 bulan , 3 bulan. Tetapi bagaimana pula yang ingin travel untuk jangka masa yang lama seperti setahun atau bertahun2. Di sini saya ingin kongsi berdasarkan apa yang pernah saya lakukan dan rujukan dari rakan-rakan travel yang pernah lakukan iaitu :   1. Jika anda ingin meletak jawatan pastikan anda mempunyai simpanan yang boleh menampung kehidupan anda selama 1 - 2 tahun.   2. Atau anda boleh mengambil cuti tanpa gaji selama setahun.   3. Jika anda sudah buat pertimbangan terbaik antara no. 1 dan 2 pastikan anda tidak mempunyai hutang yang tinggi. Lebih tiada hutang langsung termasuk hutang PTPTN, hutang Kereta, kredit kad dan hutang rumah atau pinjaman peribandi.   4. Untuk menurus kelangs
Wangian ROMANO untuk Jejaka Backpacker

Wangian ROMANO untuk Jejaka Backpacker

Article, Featured
Jejaka moden hari ini sememangnya menjalani kehidupan yang penuh cabaran. Mereka inginkan keistimewaan tersendiri dan mahu sentiasa berada di hadapan dalam hidup. Penampilan segak  dan keyakinan adalah penting kepada jejaka bagi mengatasi cabaran dan menyerlah dalam setiap keadaan. Wangian maskulin yang unggul merupakan senjata tersembunyi bagi menyerlahkan keyakinan dan personaliti mereka. Kejayaan seterusnya diraih apabila mereka mengawal keadaan dan menikmati setiap fasa kehidupan sama ada dari aspek profesional, peribadi ataupun kehidupan sosial – mereka ialah Jejaka ROMANO. Jejaka ROMANO semestinya cemerlang dalam pekerjaannya. Mereka berkeyakinan tinggi, dan menguasai setiap perkara yang dilakukan dengan tenang dan berkarisma. Mereka menjadi tumpuan ke mana sahaja mereka pergi. Di
Asal Usul Plat Kenderaan Malaysia

Asal Usul Plat Kenderaan Malaysia

Article, Malaysia
Mesti ada yang tak tahu asal usul no plat ni. Kenapa plat Johor mula dengan J? Kenapa Perak dgn A? Sejarah pendaftaran kenderaan bermula selepas British datang ke Tanah Melayu menjelang Perang Dunia Pertama. Pemberian nombor plat A B C D dan lain-lain ditentukan berdasarkan kemampuan penduduk di sesebuah negeri untuk memiliki kenderaan. KENAPA PERAK BERMULA DENGAN A? Plat kenderaan di Perak bermula dengan huruf A kerana ketika itu, penduduk Perak merupakan orang pertama yang mampu untuk memakai kereta dan Perak juga mencatatkan jumlah pemilikan kenderaan paling tinggi ketika itu. Ketika itu, Perak lebih maju berbanding negeri-negeri lain kerana adanya bijih timah. Kebanyakannya kereta yang dipakai di negeri ini bukanlah dari penduduk Tanah Melayu itu sendiri tetapi dipakai oleh...
Royal Bintang Hotel Kuala Lumpur

Royal Bintang Hotel Kuala Lumpur

Above 3 Star Hotel & Resort, Article
Untuk review kali ini aku tinggal  2 hari 1 malam di Royal Bintang Hotel Kuala Lumpur. Untuk pengetahuan anda hotel ini antara hotel yang terawal selain dari Federal Hotel yang terletak bersebelahan. Hotel ini terletak di segitiga emas Kuala Lumpur  iaitu Bukit Bintang yang sangat strategik untuk pelancong yang ingin tinggal di tengah-tengah bandar. Tidak perlu pergi jauh untuk mencari pusat membeli belah kerana semua terletak berdekatan hanya berjalan kaki sahaja dalam 5 - 10 minit untuk ke Isetan , Fahrenheit, Sg. Wang Plaza, Times Square, Lot 10, Starhill Gallery dan Pavilion. Selain itu jika mencari barang-barang komputer dan handphone boleh singgah ke Low Yat. Selain ke pusat membeli belah, dengan menaiki LRT boleh ker Helipad yang tidak jauh dari hotel untuk mengalami pengalama
SYAMPU ELITE MEN UNTUK JEJAKA BACKPACKER

SYAMPU ELITE MEN UNTUK JEJAKA BACKPACKER

Article, Featured
Gaya rambut yang menarik sangat penting kepada golongan lelaki bagi menyerlahkan personaliti dan kebiasaannya menjadi tarikan pertama yang menangkap perhatian perempuan! Bagi mendapatkan gaya rambut yang diidamkan, kebanyakan lelaki memilih untuk menggunakan produk-produk penggayaan rambut seperti gel rambut, penyembur rambut, atau yang sedang popular masa kini; wax rambut, yang sememangnya sukar untuk dicuci sehingga menjadi antara masalah besar yang dihadapi sebahagian besar lelaki hari ini! Justeru, bagi memastikan rambut benar-benar bersih daripada produk penggayaan, kebanyakan lelaki memilih untuk menambah amaun penggunaan syampu dalam setiap cucian. Ada juga yang menambah bilangan cucian rambut secara harian semata-mata untuk menyingkirkan produk penggayaan rambut yang masih melek...
Semburan Deodoran ROMANO untuk jejaka backpacker

Semburan Deodoran ROMANO untuk jejaka backpacker

Article, Featured
ROMANO- KEYAKINAN UNTUK LELAKI URBAN SEPERTI AKU DAN ANDA Sinergi adalah kunci kepada hari-hari yang memerlukan ketangkasan dalam bertindak serta keinginan untuk mencapai kecemerlangan. Sama ada anda dalam misi menyelesaikan projek-projek hebat ataupun kerja-kerja penting, ia perlu didasari perancangan berstruktur dan asas yang ampuh bagi memastikan kejayaan. Justeru,  Semburan Deodoran ROMANO, dengan formula sinergistik yang diperbaharui berserta haruman maskulin berpanjangan dan perlindungan serta kesegaran maksimum. Semburan Deodoran ROMANO dengan wangian maskulin premium dan formula cepat keringan yang diperbaharui memberikan kesegeran 24 jam dan perlindungan kepada lelaki yang memerlukan sofistikasi dan keyakinan dalam rutin harian mereka. Dengan kandungan antibakteria, ia melin
Filem Dorm Melati Berdasarkan Kisah Benar?

Filem Dorm Melati Berdasarkan Kisah Benar?

Article
Ungkapan "Jangan sampai tak terjumpa diri sendiri" menjadi sebutan dalam filem yang bakal menghantui penonton. Filem Dorm Melati adalah mengisahkan 5 sahabat baik Adam (Aedy Asharaf), Zafira (Nadia Aqilah), Eddy (Aizat Hassan), Raihana (Ardel Aryana) dan Carol (Syaa Nasir) yang baru menamatkan peperiksaan STPM mereka dan memutuskan untuk melakukan aktiviti "summer camp' buat beberapa hari bagi meraikan tamatnya zaman pembelajaran mereka di sekolah. Alah macam korang biasa buat lepas habis jer final exam mesti merancang nak bercuti. Yang Si Adam merancang untuk summer camp yang telah diaf cari tempat yang mencabar dan digeruni. Mengikut maklumat yang dicari oleh Adam di internet Dorm Melati sangat terkenal kerana ada sebelum ini, sesetengah pelancong dan beberapa orang pelajar  yang
Adakah Anda Luar Biasa atau Biasa-Biasa ?

Adakah Anda Luar Biasa atau Biasa-Biasa ?

Article
Setiap orang ada keinginan untuk melakukan perkara luar biasa sama ada dengan cara yang betul atau salah. Dari segi sudut positif mereka telah melakukan perkara yang luar biasa dan dari sudut negatif mereka telah melanggar undang-undang secara tidak lansung netizen risau akan mempengaruhi orang lain melakukan perkara yang sama. Netizen risau akan sikap mereka ini akan mendorong orang lain melakukan perkara yang membahaya dan mengudang risiko kemalangan maut kepada pelaku dan kepada pemandu jika tanda mercu IPOH itu runtuh. Soalnya anda juga telah banyak melakukan kesalahan undang-undang seperti pandu dengan laju, langgar lampu merah, ponteng sekolah, datang lewat ke opis dan sekolah, suruh orang punch kad dan lain-lain. Maka berpada-padalah menegur mereka. Mereka tahu akan risiko yan...