Article

SYAMPU ELITE MEN UNTUK JEJAKA BACKPACKER

SYAMPU ELITE MEN UNTUK JEJAKA BACKPACKER

Article, Featured
Gaya rambut yang menarik sangat penting kepada golongan lelaki bagi menyerlahkan personaliti dan kebiasaannya menjadi tarikan pertama yang menangkap perhatian perempuan! Bagi mendapatkan gaya rambut yang diidamkan, kebanyakan lelaki memilih untuk menggunakan produk-produk penggayaan rambut seperti gel rambut, penyembur rambut, atau yang sedang popular masa kini; wax rambut, yang sememangnya sukar untuk dicuci sehingga menjadi antara masalah besar yang dihadapi sebahagian besar lelaki hari ini! Justeru, bagi memastikan rambut benar-benar bersih daripada produk penggayaan, kebanyakan lelaki memilih untuk menambah amaun penggunaan syampu dalam setiap cucian. Ada juga yang menambah bilangan cucian rambut secara harian semata-mata untuk menyingkirkan produk penggayaan rambut yang masih melek...
Semburan Deodoran ROMANO untuk jejaka backpacker

Semburan Deodoran ROMANO untuk jejaka backpacker

Article, Featured
ROMANO- KEYAKINAN UNTUK LELAKI URBAN SEPERTI AKU DAN ANDA Sinergi adalah kunci kepada hari-hari yang memerlukan ketangkasan dalam bertindak serta keinginan untuk mencapai kecemerlangan. Sama ada anda dalam misi menyelesaikan projek-projek hebat ataupun kerja-kerja penting, ia perlu didasari perancangan berstruktur dan asas yang ampuh bagi memastikan kejayaan. Justeru,  Semburan Deodoran ROMANO, dengan formula sinergistik yang diperbaharui berserta haruman maskulin berpanjangan dan perlindungan serta kesegaran maksimum. Semburan Deodoran ROMANO dengan wangian maskulin premium dan formula cepat keringan yang diperbaharui memberikan kesegeran 24 jam dan perlindungan kepada lelaki yang memerlukan sofistikasi dan keyakinan dalam rutin harian mereka. Dengan kandungan antibakteria, ia melin
Filem Dorm Melati Berdasarkan Kisah Benar?

Filem Dorm Melati Berdasarkan Kisah Benar?

Article
Ungkapan "Jangan sampai tak terjumpa diri sendiri" menjadi sebutan dalam filem yang bakal menghantui penonton. Filem Dorm Melati adalah mengisahkan 5 sahabat baik Adam (Aedy Asharaf), Zafira (Nadia Aqilah), Eddy (Aizat Hassan), Raihana (Ardel Aryana) dan Carol (Syaa Nasir) yang baru menamatkan peperiksaan STPM mereka dan memutuskan untuk melakukan aktiviti "summer camp' buat beberapa hari bagi meraikan tamatnya zaman pembelajaran mereka di sekolah. Alah macam korang biasa buat lepas habis jer final exam mesti merancang nak bercuti. Yang Si Adam merancang untuk summer camp yang telah diaf cari tempat yang mencabar dan digeruni. Mengikut maklumat yang dicari oleh Adam di internet Dorm Melati sangat terkenal kerana ada sebelum ini, sesetengah pelancong dan beberapa orang pelajar  yang
Adakah Anda Luar Biasa atau Biasa-Biasa ?

Adakah Anda Luar Biasa atau Biasa-Biasa ?

Article
Setiap orang ada keinginan untuk melakukan perkara luar biasa sama ada dengan cara yang betul atau salah. Dari segi sudut positif mereka telah melakukan perkara yang luar biasa dan dari sudut negatif mereka telah melanggar undang-undang secara tidak lansung netizen risau akan mempengaruhi orang lain melakukan perkara yang sama. Netizen risau akan sikap mereka ini akan mendorong orang lain melakukan perkara yang membahaya dan mengudang risiko kemalangan maut kepada pelaku dan kepada pemandu jika tanda mercu IPOH itu runtuh. Soalnya anda juga telah banyak melakukan kesalahan undang-undang seperti pandu dengan laju, langgar lampu merah, ponteng sekolah, datang lewat ke opis dan sekolah, suruh orang punch kad dan lain-lain. Maka berpada-padalah menegur mereka. Mereka tahu akan risiko yan...
Malaysia Backpackers di Tioman Island Clean-up Day (TICD) Day 1

Malaysia Backpackers di Tioman Island Clean-up Day (TICD) Day 1

Article, blog, Island, Pahang
Untuk percutian kali ini, Malaysia Backpackers telah pergi ke ke Pulau Tioman untuk melihat bagaimana Berjaya Hotel Resort and Resort Tioman menjalankan Program Tioman Island Clean-Up Day (TICD). Untuk pengetahuan anda program telah bermula sejak tahun 2011 yang dianjurkan oleh mereka. Bermakna sudah masuk ke 6 kali program ini dianjurkan. Tiap-tiap tahun program ini dijalankan bagi meningkatkan kesedaran orang ramai dalam memelihara kehidupan laut Kami rasa bertuah untuk berada di Pulau Tioman untuk bersama-sama untuk menjayakan program ini bersama divers dari Malaysia dan juga Singapura Perjalananan kami bermula di Kuala Lumpur  di mana kami mula bergerak di hotel Berjaya Times Square jam 5 pagi dan tiba lebih kurang 10 pagi di Jeti Tanjung Gemuk yang terletak di daerah Rompin, Pahang.
Anak Penyu Lari Dari Resort World Kijal

Anak Penyu Lari Dari Resort World Kijal

Article, blog, Terengganu
Sebenarnya mana ada anak penyu yang berlari sebaliknya adalah kami yang lepaskan. Anyway Program Konservasi Penyu adalah antara program yang dijalankan oleh Resort World Kijal dengan kerjasama Jabatan Laut Malaysia. Ini kali kedua aku terlibat dalam program konservasi penyu di mana sebelum ini aku dapat melihat sendiri penyu naik ke darat untuk menetas di Taman Laut Pulau Redang. Dari mula proses naik pantas kemudian bertelur dan ditutup semula dengan pasir oleh penyu. Untuk kali ni kami di bawa untuk melihat Program Konservasi Penyu yang dijalankan oleh Resort World Kijal. Aktiviti bermula dengan makan malam di Oasis Beach Bistro. Pelbagai menu terutama dari barat cukup menyelerakan dan menjilat jari. Cuma yang tak syok takde daging kambing sebaliknya diganti dengan daging lembu. Maklu...
Backpacker for youth development

Backpacker for youth development

Article, Kuala Lumpur, Malaysia
On 8 September 2016 we had fruitful discussion with Malaysia Youth Council (MBM) and Malaysia Backpackers group community base from Malaysian Backpackers Club (MBC) ,Buddies Backpackers Malaysia (BBM) and Malaysia Backpackers (MB). Moji represent for Malaysian Backpackers Club (MBC) , me represent fpr Malaysia Backpackers. All lot of things been discuss especially what backpacker or budget traveller can contribute to society and country. MBM believe that backpackers also have a role in youth development in travel segment. So MBM want to engage with youth in backpackers community. Looking forward for next meeting !
48 Jam di IPOH Bandar Yang Unik dan Menarik

48 Jam di IPOH Bandar Yang Unik dan Menarik

Article, blog, Malaysia, Perak
Perjalanan kami bermula di Shah Alam dengan menaiki komuter. Memang salah satu tujuan kami untuk ke Ipoh adalah menaiki ETS walaupun telah beberapa bulan dilancarkan namun untuk trip kali ini baru kami berpeluang untuk merasa bagaimana best atau kurang best ETS ini. Sampai sahaja KL Sentral kami terus ke KTMB kaunter station. Pada asalnya tujuan kami adalah untuk Pulau Pinang dan pada keesokan ke Ipoh. Tetapi setelah berbincang dan mengambil kira masa yang singkat so kami putuskan ke Ipoh sahaja. A video posted by MalaysiaBackpackers.Com (@malaysiabackpackers) on Sep 2, 2016 at 1:16am PDT A video posted by MalaysiaBackpackers.Com (@malaysiabackpackers) on Sep 2, 2016 at 3:44am PDT 29 OGOS 2016 : JAM 2.30 PETANG - TIBA DI IPOH Lebih kurang jam 2.30...
30 Hari Berbasikal dari Perak ke Laos

30 Hari Berbasikal dari Perak ke Laos

Article, Bikepackers, Interview
Dalam post kali ini Malaysia Backpackers membawa anda bersama seorang pemuda dari Perak yang bernama Ibnu telah berbasikal selama 30 hari bersama 2 rakanya bermula di Ipoh dan berakhir di Laos. Misi menjelajah 3 negara telah tamat dengan jayanya. Mari kita baca pengalaman saudara Ibnu kongsikan khas untuk anda semua. Boleh ceritakan sedikit bagaimana saudara terlibat dengan ekspidisi ini ? Saya memang minat aktiviti travel outdoor & adventure. Pada mula saya hanya hendak backpack ke negara2 Asean sambil ziarah rakan2 lama ketika program Ship South East Asia Youth Program (SSEAYP) pada tahun 2011. Tetapi sahabat baik saya Yazid telah mencadangkan supaya cuba travel naik basikal dan kebetulan pada masa itu seorang pelajar Malaysia baru sahaja tamat misi pulang ke tanah air dar...
What you can do when you are transit more than 6 hours at KLIA ?

What you can do when you are transit more than 6 hours at KLIA ?

Article, blog, Malaysia, Selangor
There have a lot activity you can do between Kuala Lumpur and Klang. If you like about history or heritage I suggest spent time at Klang. Why ? Because idea of the Kuala Lumpur city is begin in Klang from the Royal Selangor Family. 1st step : Why not visit Tourism Malaysia Tourist Information Center  (TIC) Meet & Greet at KLIA or KLIA 2. A lot information about Malaysia you can get directly from the tourism officer. Want free awesome postcard? Please visit Tourism Malaysia Tourists Information Center at KLIA - Level 3 near Domestic Arrival Gate KLIA 2 - Near International Arrival Gate Feel free to ask them anything about Malaysia. Never Stop Exploring For VLog : https://goo.gl/TUOxuJ Join Our Trip Malaysia Backpackers : www.malaysiabackpackers.com/trip #beautifulMalaysia