blog

Set Berbuka Puasa di Dolly Dim Sum Sempena Bulan Ramadhan 2017

Set Berbuka Puasa di Dolly Dim Sum Sempena Bulan Ramadhan 2017

blog, food, Kuala Lumpur
Dolly Dim Sum antara restoran yang menyediakan masakan tradisi yang diangkat menjadikan makanan yang terbaik dan relevan sepanjang zaman. Sudah pasti menu utama adalah Dim Sum yang mempunyai makna "to touch the heart" dalam setiap hidangan adalah untuk menyentuh hati pelanggan. Bagi memenuhi selara pelanggan yang bercitaras tinggi, Dolly Dim Sum menggunakan bahan masakan yang terbaik dan berkualiti selari dengan konsep restoran yang memberi keselesaan kepada pelanggan. Di Dolly, untuk menyediakan Dim Sum adalah seni dan setiap Dim Sum yang dihasilkan dengan penuh kehalusan dan keindahan menjadikan Dim Sum itu unik dan sedap. Buka Puasa Set Menu Untuk pengetahuan semua bermula 26 Mei 2017 - 24 June 201, Dolly Dim Sum menawarkan Pakej Boleh Ubah Untuk Berbuka Puasa bagi Kumpulan ...
Cerita Joe Labu Balik Kampung Travel

Cerita Joe Labu Balik Kampung Travel

blog
Itulah prinsip abg joe bila nak makan shaklee, semua vitamin kalau pergi mana mana mesti bawak, sampai ada yang hilang, tertinggal, dan jugak habis masa balik kampung. Nak cerita tuh, kalau tak makan vitamin masa balik kampung, weih susahlah jawabnya, rasa badan tak sedap. Jadi, apa yang ada tuh bawak je semua, bukan bawak stok, tapi bawak yang kami punya sendiri. Contoh yang korang nampak ni tahun lepas, abg joe tak reti pakai pil box, tapi semuanya bawak bedal, masa ada program kat supermom club house. Hahhaaha, ini semmua abg joe bedal satu masa. Jangan takut ,kalau overdose, ni shaklee, yakin selamat, Tapi kalau dah travel tuh betul betul sukar, jawabnya kena memilih sikit yang penting, heheh, takpun paling power, bawak VIVIX je, hahaha. balik kampung shaklee travel vitamin.
Cerita Faiz Saaid Ke California

Cerita Faiz Saaid Ke California

blog
Hahahha, bila shaklee kata ada 300 delegasi ke bumi california, memang dasyatlah kan. Hahha, ni semua pengalaman yang tak boleh dilupakan, antara yang paling gile ialah video kompilasi bebudak ireach gila 360 nih. Yang the making je. Korang tengok yang betul nye kat ireach HD. Hahhaa, beberapa hari di bumi uncle sam, dari Los Angeles sampai ke San Francisco, memang gile. Cuti kali ini memang bezalah, sebab semuanya shaklee sponsor, bagi duit makan, dan melawat tempat best macam disneyland, universal studio, hollywood walk of fame, dan macam-macam tempat lagi. Kat San Francisco, bolehlah melayan tengok Golden Gate Bridge. Hahhaa, jambatan paling cool, kalau kata pergi San Francisco, tak boleh lah kalau tak singgah situ. Trip shaklee ni senang, makanan halal semua ok, semuanya ikut jad...
Pengalaman Ainul Mustafa Travel ke Jogjakarta

Pengalaman Ainul Mustafa Travel ke Jogjakarta

blog
Pertama kali nak menjejakkan kaki ke Indonesia. Hihihiii.. orang lain Indonesia tu macam rumah kedua kan. Ainul baru 1st time nak pergi. Alhamdulillah berpeluang join travel beramai-ramai dengan supermomsister. Pregnant masuk 7bulan gedik nak travel sana sini kan.. Tapi peluang yang dapat jangan di sia sia kan.hihi Apapun sebelum pergi dapatkan pengesahan doctor anda dulu ye. Minta surat pengesahan baru boleh pergi jalan-jalan dengan suka ria. Alhamdulillah kat LCCT takde pulak Airasia minta surat. kawan-kawan cakap tak perasan pun Ainul pregnant. Gempal jekk.hehe Antara geng supermomsister yang join trip ni. trip ni arrange by kami je dan diketuai oleh mami Hadhatina. Syiok dan teruja bila dapat berjalan ramai-ramai. Anak-anak harus la kena bawa. Travel ni pun sebagai reward pada an...
Baca Tips Big Kalau Korang Travel Berbulan-bulan.

Baca Tips Big Kalau Korang Travel Berbulan-bulan.

blog
​PERSEDIAAN UNTUK TRAVEL BAGI TEMPOH YANG LAMA : Setiap orang ada impian untuk travel selama 1 seminggu, sebulan, 2 bulan , 3 bulan. Tetapi bagaimana pula yang ingin travel untuk jangka masa yang lama seperti setahun atau bertahun2. Di sini saya ingin kongsi berdasarkan apa yang pernah saya lakukan dan rujukan dari rakan-rakan travel yang pernah lakukan iaitu : 1. Jika anda ingin meletak jawatan pastikan anda mempunyai simpanan yang boleh menampung kehidupan anda selama 1 - 2 tahun. 2. Atau anda boleh mengambil cuti tanpa gaji selama setahun. 3. Jika anda sudah buat pertimbangan terbaik antara no. 1 dan 2 pastikan anda tidak mempunyai hutang yang tinggi. Lebih baik tiada hutang langsung termasuk hutang PTPTN, hutang Kereta, kredit kad dan hutang rumah atau pinjaman peribandi.
Malam Tradisi Tioman 2017

Malam Tradisi Tioman 2017

Above 3 Star Hotel & Resort, Accommodation, blog, Pahang
Apakah yang kita boleh buat pada hujung bulan Mac di pantai timur Malaysia? Sudah pastilah melawat pulau-pulau yang indah disana! Pada hujung Mac 2017 kami sekali lagi diberi peluang oleh Berjaya Hotel & Resort untuk melawat Pulau Tioman. Tahukah anda Pulau Tioman adalah antara pulau yang mempunyai batu karang yang tercantik di dunia ini. Kami boleh berkata Oh Yes! apabila dijemput sekali lagi ke Berjaya Tioman Resorts, tetapi kali ini bersempena dengan Pelancaran Malam Tradisi Tioman dan juga Perasmian Feri Rasmi Berjaya ke Pulau Tioman. Trip kali ini adalah selama 3 hari 2 malam. Kami bertolak dari Hotel Berjaya Time Square di Kuala Lumpur seawal 5.30 pagi. Di sebab kan kami perlu bertolak awal pagi pihak Berjaya telah bermurah hati menyediakan kami penginapan malam sebelu...
Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 11 – Merangkak di Chu Chi Tunnel

Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 11 – Merangkak di Chu Chi Tunnel

blog, Penaklukan Indochina 28 Hari
Setiap perjalanan atau pengembaraan aku pasti ada tujuan tidak kira besar atau pun kecil. Sebelum aku memulakan pengembaraan ini aku berkata Chu Chi Tunnel mesti aku pergi sebab aku ingin melihat kesan bagaimana orang Vietnam melawan Amerika pada tahun 1975 Perang Dunia Ke 2. Selepas pulang dari berjalan-jalan sekitar bandar Ho Chi Minh bersama Ivy, aku terus bertanya di kaunter hostel untuk membuat tempahan ke Chu Chi Tunnel. Namun disebabkan sudah lewat malam, tiada receptionist untuk mengangkat panggilan telefon. Maka aku diminta untuk datang semula pada keesokan pagi untuk membuat tempahan. Aku rasa kesal kerana lambat membuat keputusan dan aku menjangkakan akan pergi keesokan pada tengah hari. Selamat pagi Ho Chi Minh! Pagi pertama aku di bumi Vietnam. Kesibukan bandaraya Ho Chi Mi...
Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 10 – Luahan Hati Seorang Gadis

Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 10 – Luahan Hati Seorang Gadis

blog, Penaklukan Indochina 28 Hari
Aku mengenali seorang gadis yang bernama Ivy tinggal di Ho Chi Minah ketika dia dalam program SSEAYP. Ketika itu, dia dalam Solidarity Group (SG) yang sama dengan aku. Sudah menjadi amalan biasa bagi aku dan rakan dalam program SSEAYP apabila melawat negara mereka, akan memaklumkan untuk bertemu mereka. Pada malam itu, hanya Ivy sahaja kelapangan untuk berjumpa aku. Mungkin rakan yang lain ada urusan dan tidak semua tinggal di Ho Chi Minh. Selesai makan di ‘Malaysian Street’ berhampiran Ben Thanh Market, Ivy mengajak aku berjalan-jalan di sekitar bandar Ho Chi Minh. Iyv menunjukkan aku bangunan bersejarah iaitu ‘People Commitee Building’. Bangunan itu dibina pada tahun 1902 ketika zaman penjajahan Perancis . Walaupun nama bangunan itu merujuk kepada orang tetapi tidak semua boleh ma
Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 9 –  Apa Khabar Ho Chi Minh

Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 9 – Apa Khabar Ho Chi Minh

blog, Penaklukan Indochina 28 Hari, Vietnam
Jam 9.00 pagi aku bertolak menuju ke bangunan pengusaha bas di Phnom Penh. Seperti yang aku tahu sebelum ini Phnom Penh tiada stesen bas jika ada pun tiada siapa yang ingin datang mungkin kerana jauh atau tidak sempurna.  Sepanjang perjalanan menyusuri laluan kampung mengingatkan aku kampung nenek aku di Kampung Ijok. Bentuk rumah kampung tidak jauh beza sama seperti di Kampung Ijok. Bas berhenti sebanyak dua kali untuk berehat dan makan. Setiap kali bas berhenti aku akan makan biskut yang aku bawa. Itulah bekalan aku sepanjang perjalanan. Tanpa aku sedari aku sudah menghampiri sempadan Kemboja Vietnam. Aku lihat salah seorang pemandu kedua meminta pasport daripada semua penumpang termasuklah aku. Aku fikir urusan pasport mereka akan uruskan di imigresen.  Sampai sahaja imigresen, aku l
Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 8 – Terima Kasih Phnom Penh

Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 8 – Terima Kasih Phnom Penh

blog, Featured, Penaklukan Indochina 28 Hari, Phnom Penh
Tiba-tiba aku terjaga dan melihat kepada jam rupanya sudah pukul 5 pagi. Semua penghuni dalam bilik masih dibuai mimpi. Aku perlu bersiap awal kerana aku akan bertolak dari ‘hostel’ aku jam 8.30 pagi. Tanpa aku sedari  aku telah mengganggu orang lain tidur sehingga salah seorang menunjukkan isyarat diam pada aku. Walhal aku merasakan sudah sehabis baik aku mengemas barang dan beg aku dalam keadaan yang senyap dan tenang. Sementara aku menunggu mereka ambil aku, aku bersarapan dengan seorang pemandu tuk tuk yang beragama Islam bernama Husen. Sebenar aku dapat nombor telefon Husen dari Facebook, aku meminta dia membawa aku untuk sarapan pagi lalu dia membawa aku ke restoran berdekatan dengan masjid. Kebiasaannya di mana – mana tempat jika ada masjid mesti ada restoran halal berdekatan. Di