China

22 Perkara Unik Tentang Guangzhou, China

22 Perkara Unik Tentang Guangzhou, China

blog, China, Guangzhou
Sebelum aku terlupa aku ingin coretkan pengalaman ringkas aku selama 5 hari di Gungzhou bersama travel buddy dan orang tempatan. Nak kata backpackers tak lah sangat semibackpackers lah  sebab aku stay satu tempat jer and purpose nak jalan-jalan redah sendiri berpandukan blog, website dan map. Nak tanya group backpackers dalam FB pun susah sebab FB dan Google memang diharamkan bermaksud telah di sekat dalam negara China. So aku coretkan 22 perkara unik tentang Guangzhou yang masih segar dalam memori. 1. Bahasa komunikasi utama mereka ada bahasa Mandarin walaupun di sana terdapat pelbagai etnik namum bahasa ibunda mereka adalah madarin. Maka belajarlah bahasa mandarin mudah atau 'Mandarin for Business' kerana akan membantu ada di sana. 2. Kebanyakkannya semua perkataan dan signag