Event

International Bird Race in Selangor

International Bird Race in Selangor

Event, Selangor
WINGS OF KKB 2016 : SELANGOR INTERNATIONAL BIRD RACE Sekali lagi Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) mengadakan program Wings of KKB 2016 : Selangor International Bird Race yang telah berlangsung pada 22-24 April 2016. Merupakan program tahun yang ke 5 dianjurkan sejak penganjuran pertama diadakan pada tahun 2012. Resorts World Genting sekali lagi menjadi penaja utama bagi tahun yang ke 4. Program sebegini memang bagus untuk memupuk kesedaran orang ramai tentang penjagaan alam sekitar melalui aktiviti memerhati burung, ia juga turut meletakkan Kuala Kubu Bharu dan Pusat Peranginan Genting Highlands khasnya dan Daerah Hulu Selangor amnya di peta pelancongan Malaysia. Ramai sedia maklum yang daerah ini terkenal dengan keindahan flora dan fauna dan telah menjadi lokasi pilihan peminat aktiv...
Fashion Backpackers di MARA In Fashion

Fashion Backpackers di MARA In Fashion

Event, Uncategorized
Julung kali Malaysia Backpackers dijemput untuk hadir ke MARA IN FASHION (MIF) RUNWAY  2016. Biasanya dijemput untuk event berkaitan travel dan food tetapi kali ini berkaitan fashion. Adalah jugak sebelum ini dapat jemputan untuk fashion show jenama Quiksilver malangnya terlewat dan sesat ke lokasi event. So orang dah jemput kita datanglah mana tau fesyen-fesyen zaman sekarang ini sesuai digayakan untuk backpacker Malaysia. Bagi menyemarakkan industri fesyen di tanah air ini MARA telah mengadakan program MARA IN FASHION (MIF) pada 23 April 2016 di The Grand Ballroom Premiera Hotel sebelah Pertama Kompleks. Untuk program ini dijalankan adalah untuk mengetengahkan bakat-bakat  pereka fesyen muda untuk berkarya serta menzahirkan rekaan dan produk yang mempunyai identiti tersendiri di pasar
What is WEBE? We Be …..

What is WEBE? We Be …..

Event
Is a private company subsidiary of Telekom Malaysia (TM). Restructuring the company and replacement of P 1 (internet provider company) as new company, new philosophy and everything will be new. After upside down they travel around Malaysia to get new idea, inspiration and to understand the people needs. That's how the idea come in. As a new brand and new company they start to engage with community through community.webe.com.my to create awareness that they exist in the telecommunication industry. Through community.webe.com, is added value of the company to give back to society and also to engage the community to support the initiative from people to people. What's next? About data plan. When ? I dont know but I'm sure will be a couple of month. P/s . Jangan berhenti berhara...
Aaron Crow: Fearless kini di Genting Highland!

Aaron Crow: Fearless kini di Genting Highland!

Event, Malaysia
Siapakah Aaron Crow? Aaron Crow atau nama sebenarnya Ronny Verbeke yang merupakan seorang ahli magis atau ahli silap mata yang berasal dari Belgium dan lebih dikenali dalam sebuah rancangan TV “Britain’s Got Talent’. Beliau juga merupakan seorang mentalist dan digelar sebagai lelaki pedang (swordsman). Kali ini, Resorts Genting World membawakan kepada anda suatu kelainan yang menakjubkan bagi yang ingin merasai dunia magis, melihat pertunjukan yang merbahaya yang pebuh debaran, dan penuh aksi misteri yang berlangsung selama satu setengah jam di Genting International Showroom. Diakhir pementasan pertunjukan, pengunjung dapat mengambil bersama Aaron Crow. Pada sesiapa yang ingin atau berminat untuk melihat persembahan daripada Aaron Crow, pertunjukan ini akan berlangsung ber
Alvin And The Chipmunks Di Resorts World Genting

Alvin And The Chipmunks Di Resorts World Genting

Event
Bagi mempromisikan movie Alvin and The Chipmunks: The Road Chip pada 24 Disember 2015 Resort World Genting telah membuat concert khas sempena Hari Krismas dan Cuti Sekolah secara live bermula 1 Disember 2015 sehingga Januari 1 2016 Acara ini akan membawa keseronokan sempena cuti sekolah dan Krismas bukan sahaja untuk anak-anak tetapi untuk seisi keluarga dan terutama kepada peminat Chipmunk. Alvin, Simon dan Theodore akan berada di sini untuk menyambut anda bersama-sama dengan Brittany, yang membuat lawatan pertama beliau ke Malaysia! Pelbagai aktiviti dan permainan Alvin berkaitan di kedai tetapi acara utama adalah aktiviti Race Against Time dengan Alvin dan Chipmunks di mana pemenang akan berpeluang untuk membawa pulang lawatan keluarga ke Australia! Alvin and The Chipmunks 'Kri
Apa yang saya dapat di Travel Blogger Meetup 2015

Apa yang saya dapat di Travel Blogger Meetup 2015

blog, Event
Ini adalah pertama kali pertama kali saya join Travel Blogger Meetup atau dengan bahasa mudah perjumpaan untuk blogger yang khusus tentang travel dan percutian. Sebelum ni biasa pergi event untuk lifestayle blogger so nak lihat bagaimana event ini diadakan. Selalunya kalau event di KL saya memang akan amik public transport sebab malas nak hadap jem yang boleh berlaku di KL secara tiba. So event ini berlansung di Cafe Calvera yang famous dengan expatriate di belakang Hotel Istana. Dengan menggunakan Monorail saya berhenti di Stesen Raja dan berjalan ke sana lebih kurang 10 minit. Mula-mula menggagau nak cari tapi bila dah nak Hotel Istana rupa-rupa dulu saya pernah ada event dan tido disana hehe (more…)
Backpackers Day di Central Market Kuala Lumpur

Backpackers Day di Central Market Kuala Lumpur

blog, Event
Julung-julung kali Backpackers Day diadakan atas inisiatif pelajar UiTM Puncak Alam. Satu inisiatif yang bagus secara tidak lansung backpackers ini mendapat tempat di kalangan pelajar . Sedikit sebanyak boleh memberi impak dalam dunia travel di mana anak-anak muda memilih backpackers sebagai salah satu gaya hidup atau cara untuk travel. Banyak aktiviti yang dilaksanakan tetapi saya tidak dapat hadir awal kerana ada urusan kerja sehingga sesi perkongsian pengalaman oleh panel-panel yang hebat juga saya tidak sempat mendengar kisah mereka. Saya sampai pun sudah sesi beramah mesra dengan panel. Apa pun nampak Abg Wazari alaa yang amik gambar yang gempak tu terus saya sapa. Dia banyak berkongsikan pengalaman dalam pengambaraannya melalui Trans Siberia. Dia kata rugi kalau kita tidak explore...
Selamat Hari Merdeka Malaysia!

Selamat Hari Merdeka Malaysia!

Event, Kuala Lumpur
Cerita sudah lama tetapi amat menarik Sambutan Hari Merdeka pada tahun ini kerana sehari sebelum sambutan kawasan Kuala Lumpur terutama berhampiran Dataran Merdeka dipenuhi lawatan manusia untuk demo aman Bersih 4.0. Polis Malaysia sangat 'gantel' dengan tidak mengambil tindakan walaupun sesetengah dari mereka telah melanggar peraturan yang telah ditetapkan demi menghormati Hari Merdeka. Saya sebenarnya tiba lewat sedikit lebih kurang jam pagi namun kawasan utama telah dipenuhi orang ribuan manusia yang cintakan keamanan sudah terpacak di Dataran Merdeka sejak awal lagi. Bila dah lewat lokasi pun tak cantik untuk ambil gambar terpaksa cuba yang terbaik untuk dapatkan shoot menarik. Paling kesiaan yang bawa anak2 lah kerana mereka yang berdiri dapatlah lihat perarakan tetapi kanak-kan...
Hari Sukan Negara Disambut Meriah

Hari Sukan Negara Disambut Meriah

Event
Pada 10 Oktober yang lalu Hari Sukan Negara diiktiraf salah satu hari yang perlu di sambut oleh seluruh rakyat Malaysia. Pelancaran Hari Sukan Negara telah berlansung di UiTM Shah Alam dan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia YB Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak Pelbagai aktiviti berlansung di UiTM Shah Alam antaranya futsall, Street basket ball dan pelbagai aktiviti selain dari both jualan. Sebagai simbolik atas pelancaran Hari Sukan Negara adalah Fun Run sejauh 3KM . YB Najib dan YB KJ Menteri Belia dan Sukan juga menghabiskan larian sejauh 3KM ini. Ramai pelajar-pelajar dan juga rakyat jelata yang hadir di UiTM. Sebagai tanda sokong saya dengan penuh semangat datang dengan pakaian bersukan dan turut serta berlari 3KM . Taklah berlari sangat pun hahaha sebab lihat semua berjalan...
Best ker Solo Backpacking ni !

Best ker Solo Backpacking ni !

Event, Feature On
Pada 12 Ogos 2015 saya dijemput sebagai panel dalam diskusi Ada Apa Dengan 'Solo Backpacking' yang dianjurkan oleh KKLM UNITEN Bangi, Backpacers Buddies Backpackper (BBM) dan mendapat sokongan dari Majlis Perwakilan Pelajar UNITEN. Saya agak terlambat sedikit kerana tersesat jalan maklumlah jarang sekali ke Bangi apatah lagi ke UNITEN. Kesian penganjur terpaksa guide saya dari Masjid UNITEN hingga ke tempat event. Kehadiran peserta dalam diskusi ni sangat menggalakkan lebih kurang 60 orang dan mejoriti adalah pelajar UNITEN. Diskusi berjalan lancar di mana banyak perkara yang dikongsi oleh panel kepada peserta. Antara panel Mohammad Saiful mengatakan dia terpaksa kerja part time untuk menampung kos perbelanjaannya untuk travel. Itu antara sebabnya dia banyak travel ke beberapa negara an...