Event

Aaron Crow: Fearless kini di Genting Highland!

Aaron Crow: Fearless kini di Genting Highland!

Event, Malaysia
Siapakah Aaron Crow? Aaron Crow atau nama sebenarnya Ronny Verbeke yang merupakan seorang ahli magis atau ahli silap mata yang berasal dari Belgium dan lebih dikenali dalam sebuah rancangan TV “Britain’s Got Talent’. Beliau juga merupakan seorang mentalist dan digelar sebagai lelaki pedang (swordsman). Kali ini, Resorts Genting World membawakan kepada anda suatu kelainan yang menakjubkan bagi yang ingin merasai dunia magis, melihat pertunjukan yang merbahaya yang pebuh debaran, dan penuh aksi misteri yang berlangsung selama satu setengah jam di Genting International Showroom. Diakhir pementasan pertunjukan, pengunjung dapat mengambil bersama Aaron Crow. Pada sesiapa yang ingin atau berminat untuk melihat persembahan daripada Aaron Crow, pertunjukan ini akan berlangsung ber
Alvin And The Chipmunks Di Resorts World Genting

Alvin And The Chipmunks Di Resorts World Genting

Event
Bagi mempromisikan movie Alvin and The Chipmunks: The Road Chip pada 24 Disember 2015 Resort World Genting telah membuat concert khas sempena Hari Krismas dan Cuti Sekolah secara live bermula 1 Disember 2015 sehingga Januari 1 2016 Acara ini akan membawa keseronokan sempena cuti sekolah dan Krismas bukan sahaja untuk anak-anak tetapi untuk seisi keluarga dan terutama kepada peminat Chipmunk. Alvin, Simon dan Theodore akan berada di sini untuk menyambut anda bersama-sama dengan Brittany, yang membuat lawatan pertama beliau ke Malaysia! Pelbagai aktiviti dan permainan Alvin berkaitan di kedai tetapi acara utama adalah aktiviti Race Against Time dengan Alvin dan Chipmunks di mana pemenang akan berpeluang untuk membawa pulang lawatan keluarga ke Australia! Alvin and The Chipmunks 'Kri
Apa yang saya dapat di Travel Blogger Meetup 2015

Apa yang saya dapat di Travel Blogger Meetup 2015

blog, Event
Ini adalah pertama kali pertama kali saya join Travel Blogger Meetup atau dengan bahasa mudah perjumpaan untuk blogger yang khusus tentang travel dan percutian. Sebelum ni biasa pergi event untuk lifestayle blogger so nak lihat bagaimana event ini diadakan. Selalunya kalau event di KL saya memang akan amik public transport sebab malas nak hadap jem yang boleh berlaku di KL secara tiba. So event ini berlansung di Cafe Calvera yang famous dengan expatriate di belakang Hotel Istana. Dengan menggunakan Monorail saya berhenti di Stesen Raja dan berjalan ke sana lebih kurang 10 minit. Mula-mula menggagau nak cari tapi bila dah nak Hotel Istana rupa-rupa dulu saya pernah ada event dan tido disana hehe (more…)
Backpackers Day di Central Market Kuala Lumpur

Backpackers Day di Central Market Kuala Lumpur

blog, Event
Julung-julung kali Backpackers Day diadakan atas inisiatif pelajar UiTM Puncak Alam. Satu inisiatif yang bagus secara tidak lansung backpackers ini mendapat tempat di kalangan pelajar . Sedikit sebanyak boleh memberi impak dalam dunia travel di mana anak-anak muda memilih backpackers sebagai salah satu gaya hidup atau cara untuk travel. Banyak aktiviti yang dilaksanakan tetapi saya tidak dapat hadir awal kerana ada urusan kerja sehingga sesi perkongsian pengalaman oleh panel-panel yang hebat juga saya tidak sempat mendengar kisah mereka. Saya sampai pun sudah sesi beramah mesra dengan panel. Apa pun nampak Abg Wazari alaa yang amik gambar yang gempak tu terus saya sapa. Dia banyak berkongsikan pengalaman dalam pengambaraannya melalui Trans Siberia. Dia kata rugi kalau kita tidak explore...
Selamat Hari Merdeka Malaysia!

Selamat Hari Merdeka Malaysia!

Event, Kuala Lumpur
Cerita sudah lama tetapi amat menarik Sambutan Hari Merdeka pada tahun ini kerana sehari sebelum sambutan kawasan Kuala Lumpur terutama berhampiran Dataran Merdeka dipenuhi lawatan manusia untuk demo aman Bersih 4.0. Polis Malaysia sangat 'gantel' dengan tidak mengambil tindakan walaupun sesetengah dari mereka telah melanggar peraturan yang telah ditetapkan demi menghormati Hari Merdeka. Saya sebenarnya tiba lewat sedikit lebih kurang jam pagi namun kawasan utama telah dipenuhi orang ribuan manusia yang cintakan keamanan sudah terpacak di Dataran Merdeka sejak awal lagi. Bila dah lewat lokasi pun tak cantik untuk ambil gambar terpaksa cuba yang terbaik untuk dapatkan shoot menarik. Paling kesiaan yang bawa anak2 lah kerana mereka yang berdiri dapatlah lihat perarakan tetapi kanak-kan...
Hari Sukan Negara Disambut Meriah

Hari Sukan Negara Disambut Meriah

Event
Pada 10 Oktober yang lalu Hari Sukan Negara diiktiraf salah satu hari yang perlu di sambut oleh seluruh rakyat Malaysia. Pelancaran Hari Sukan Negara telah berlansung di UiTM Shah Alam dan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia YB Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak Pelbagai aktiviti berlansung di UiTM Shah Alam antaranya futsall, Street basket ball dan pelbagai aktiviti selain dari both jualan. Sebagai simbolik atas pelancaran Hari Sukan Negara adalah Fun Run sejauh 3KM . YB Najib dan YB KJ Menteri Belia dan Sukan juga menghabiskan larian sejauh 3KM ini. Ramai pelajar-pelajar dan juga rakyat jelata yang hadir di UiTM. Sebagai tanda sokong saya dengan penuh semangat datang dengan pakaian bersukan dan turut serta berlari 3KM . Taklah berlari sangat pun hahaha sebab lihat semua berjalan...
Best ker Solo Backpacking ni !

Best ker Solo Backpacking ni !

Event, Feature On
Pada 12 Ogos 2015 saya dijemput sebagai panel dalam diskusi Ada Apa Dengan 'Solo Backpacking' yang dianjurkan oleh KKLM UNITEN Bangi, Backpacers Buddies Backpackper (BBM) dan mendapat sokongan dari Majlis Perwakilan Pelajar UNITEN. Saya agak terlambat sedikit kerana tersesat jalan maklumlah jarang sekali ke Bangi apatah lagi ke UNITEN. Kesian penganjur terpaksa guide saya dari Masjid UNITEN hingga ke tempat event. Kehadiran peserta dalam diskusi ni sangat menggalakkan lebih kurang 60 orang dan mejoriti adalah pelajar UNITEN. Diskusi berjalan lancar di mana banyak perkara yang dikongsi oleh panel kepada peserta. Antara panel Mohammad Saiful mengatakan dia terpaksa kerja part time untuk menampung kos perbelanjaannya untuk travel. Itu antara sebabnya dia banyak travel ke beberapa negara an...
Santai Teh Tarik Tourism

Santai Teh Tarik Tourism

blog, Event, Feature On
Sabtu lepas saya dijemput untuk menghadiri ke Santai Teh Tarik Tourism Edisi ke-3 di cafe Rich Bole Shah Alam yang dianjurkan oleh MY E&L Event dengan kerjasama Islamic Tourism Center. Rupa-rupanya program bual bicara ini sudah masuk ke Edisi ke-3 so bermaksud dah 3 kali dianjurkan. Saya sememangnya suka dengan program yang berbentuk bual bicara atau perbincangan tentang sesuatu isu kerana di situ kita boleh bertukar-tukar fikiran dan juga mencetuskan pelbagai idea. Program ini berlansung dengan suasana santai  nama program pun Santai Teh Tarik Tourism so mestilah secara santai di sebuah cafe Rich Boleh, Plaza Azalea Shah Alam dan bilangan perserta juga terhad kerana program ini adalah lebih bersifat fokus kepada 'networking' dan juga 'sharing knowledge'. So dari segi konsep dan ide
Sekitar Festival Belia Putrajaya 2015

Sekitar Festival Belia Putrajaya 2015

blog, Event
Seperti tahun-tahun sudah Festival Belia Putrajaya 2015 di sambut sempena Hari Belia Negara  bertemakan "Talent Showcase", selaras dengan falsafah baru Rakan Muda yang akan berfungsi sebagai penjana pembangunan bakat belia. Mengikut website rasmi Festival Belia Putrajaya Rakan Muda memainkan peranan penting dalam memberi peluang kepada belia secara menyeluruh tanpa sempadan. Dengan merapatkan jurang antara bandar dan luar bandar, pendapatan keluarga, budaya dan antara kaum yang wujud, tujuan mentor Rakan Muda adalah untuk menjadi pemangkin kepada program pembangunan bakat untuk semua belia Malaysia. Mentor-mentor juga telah menggunakan peluang untuk menjangkau belia yang kurang bernasib baik dan bermasalah untuk memberi inspirasi kepada masa depan mereka. Untuk tahun ini Festivakl Be
Berbuka puasa De Palma Hotel Shah Alam bersama blogger

Berbuka puasa De Palma Hotel Shah Alam bersama blogger

Event, food
           Unik dan menarik itu lah yang boleh saya kata De Palma Hotel Shah Alam dalam menyajikan juadah berbuka perpuasa dan aktiviti berbuka puasa. Terdapat lebih dari 135 juadah berbuka tetapi saya tak lah makan banyak mana pun sebab ruang tak muat hahahaha. Saya pilih yang saya jarang makan , yang pasti daging panggang menjadi pilihan saya , masakan India , Nasi Ayam , 'Western food' pun , lauk orang kawin dan mcm-mcm lagi . Tetapi dalam2 banyak masakan yang dimasak disitu saya mencuba Bulgogi iaitu daging goreng campuran sayur memang sedaplah rugi siapa tak cuba hehehe . Chef yang masak tu cakap itu adalah menu Korea, so kepada peminat filem Korea boleh cuba makan Korea di sini. Biasanya saya kat hotel memang jarang makan nasi , tp kali ini nak jugak makan sikit so amik jugak Nasi A