Featured

Featured posts

Wangian ROMANO untuk Jejaka Backpacker

Wangian ROMANO untuk Jejaka Backpacker

Article, Featured
Jejaka moden hari ini sememangnya menjalani kehidupan yang penuh cabaran. Mereka inginkan keistimewaan tersendiri dan mahu sentiasa berada di hadapan dalam hidup. Penampilan segak  dan keyakinan adalah penting kepada jejaka bagi mengatasi cabaran dan menyerlah dalam setiap keadaan. Wangian maskulin yang unggul merupakan senjata tersembunyi bagi menyerlahkan keyakinan dan personaliti mereka. Kejayaan seterusnya diraih apabila mereka mengawal keadaan dan menikmati setiap fasa kehidupan sama ada dari aspek profesional, peribadi ataupun kehidupan sosial – mereka ialah Jejaka ROMANO. Jejaka ROMANO semestinya cemerlang dalam pekerjaannya. Mereka berkeyakinan tinggi, dan menguasai setiap perkara yang dilakukan dengan tenang dan berkarisma. Mereka menjadi tumpuan ke mana sahaja mereka pergi. Di
SYAMPU ELITE MEN UNTUK JEJAKA BACKPACKER

SYAMPU ELITE MEN UNTUK JEJAKA BACKPACKER

Article, Featured
Gaya rambut yang menarik sangat penting kepada golongan lelaki bagi menyerlahkan personaliti dan kebiasaannya menjadi tarikan pertama yang menangkap perhatian perempuan! Bagi mendapatkan gaya rambut yang diidamkan, kebanyakan lelaki memilih untuk menggunakan produk-produk penggayaan rambut seperti gel rambut, penyembur rambut, atau yang sedang popular masa kini; wax rambut, yang sememangnya sukar untuk dicuci sehingga menjadi antara masalah besar yang dihadapi sebahagian besar lelaki hari ini! Justeru, bagi memastikan rambut benar-benar bersih daripada produk penggayaan, kebanyakan lelaki memilih untuk menambah amaun penggunaan syampu dalam setiap cucian. Ada juga yang menambah bilangan cucian rambut secara harian semata-mata untuk menyingkirkan produk penggayaan rambut yang masih melek...
Semburan Deodoran ROMANO untuk jejaka backpacker

Semburan Deodoran ROMANO untuk jejaka backpacker

Article, Featured
ROMANO- KEYAKINAN UNTUK LELAKI URBAN SEPERTI AKU DAN ANDA Sinergi adalah kunci kepada hari-hari yang memerlukan ketangkasan dalam bertindak serta keinginan untuk mencapai kecemerlangan. Sama ada anda dalam misi menyelesaikan projek-projek hebat ataupun kerja-kerja penting, ia perlu didasari perancangan berstruktur dan asas yang ampuh bagi memastikan kejayaan. Justeru,  Semburan Deodoran ROMANO, dengan formula sinergistik yang diperbaharui berserta haruman maskulin berpanjangan dan perlindungan serta kesegaran maksimum. Semburan Deodoran ROMANO dengan wangian maskulin premium dan formula cepat keringan yang diperbaharui memberikan kesegeran 24 jam dan perlindungan kepada lelaki yang memerlukan sofistikasi dan keyakinan dalam rutin harian mereka. Dengan kandungan antibakteria, ia melin
Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 3

Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 3

blog, Cambodia, Featured, Penaklukan Indochina 28 Hari
Selamat Tinggal Aranyaprathet Hari kedua aku perlu bergegas pulang ke Phnom Penh kerana kami ada urusan kerja yang perlu di lakukan. Tanpa membuang masa kami check out seawal pagi dan aku mula rasa rugi tidak membeli apa-apa. Bagi yang ingin menjalankan perniagaan bundle ini tempatnya. Insyallah ada rezeki aku akan datang balik. Apabila selesai urusan imigresen di Poipet, tiba-tiba datang seorang lelaki bertanya kawan aku “Where do you want to go?”. Kawan aku menjawab “Phnom Penh”, “Ok follow me” jawab lelaki tadi sambil menarik luggage kawan aku tadi. Kami berjalan lebih kurang 100 meter dari pusat imigresen tadi. Rupanya lelaki itu menunjukkan kaunter bas ke Phnom Penh. Pada mulanya aku ingin menaiki bus kerana lebih jimat, tetapi memikirkan lambat dan perlu berada di
Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 1

Penaklukan Indochina 28 Hari : Part 1

blog, Cambodia, Featured, itinerary, Penaklukan Indochina 28 Hari
Apa itu INDOCHINA? Pada mulanya memang tidak merancang tetapi keinginan untuk mengembara secara solo untuk tempoh yang lama membuak-membuak. Aku jadikan landasan Indochina sebagai permulaan untuk aku pergi jauh dalam dunia pengembaraan solo. Berlandaskan hanya sekeping kertas aku meletak dua sasaran dalam pengembaraan ini di mana aku mesti mencuba menaiki kereta api dari Ho Chi Minh ke Hanoi dan berjumpa sahabat aku di Chiang Mai. Disebabkan nama Indochina ini sungguh unik aku melihat pengembaraan ini perlu ditakluk apatah lagi berdekatan dengan Malaysia. Asal nama Indochina adalah datang dari zaman penjajahan Perancis yang melibatkan tiga negara iaitu Vietnam, Laos dan Kemboja yang dahulunya dikenali sebagai France Indochine sebagai kawasan penjajahan Perancis. Nama Indochina adalah g...
Jam Kiblat Sensor Automatik Untuk Travel

Jam Kiblat Sensor Automatik Untuk Travel

blog, Featured, Travel Gear, Travel Tech
Apakah barang yang barang atau gadjet yang akan kita bawa bila travel? Biasanya orang akan bawa telefon, camera dan power bank. Kalau orang macam aku ini mesti ada jam bila travel. Kalau tak pakai jam rasa lain macam sebab aku pakai jam tangan sebelah kiri so kalau tiada rasa kosong pada tangan sebelah kiri. Anyway aku nak share jam yang baru aku miliki iaitu Jam Qiblat Sensor jenama F&A. Sebagai traveler memang perlukan jam qiblat sebab agak sukar nak cari arah kiblat bila  nak solat semasa travel. Sebelum ni pernah ada jam kiblat jenama casio then tertinggal dalam tandas di stesen minyak dalam trip 28 hari Indochina on the way dari Aran ke Phanom Penh. Kira sedekah jelah siapa yang terjumpa. Bila dapat jer jam ni F&A terus pakai tanpa melihat buku panduan jam dalam beberapa min