food

Spicy hot lamb in Guangzhou

Spicy hot lamb in Guangzhou

food
If you visit Guangzhou , you should try this lamb very delicious. P/s : daging kambing yang tinggal kaw pergunungan. Biasa diorang makan ratah jer #food #guangzhou #china #Chinesefood #malaysiabackpackers #backpacker #travel #guabackpacker #photo #instatravel #travelblogger #blogger #bestdayever #picoftheday #throwback via Instagram http://ift.tt/1qdR9oY  
Mamee Jonker House

Mamee Jonker House

food
Siapa tidak kenal Mamee? Pasti semua kenal mamee kerana sejak kecil lagi kerana pasti kita membeli makanan ringan apabila pulang dari sekolah atau apabila kita singgah kedai runcit pasti kita nak beli jajan atau makanan ringan. Harga pun yang saya ingat 30 sen ketika zaman sekolah , sekarang tidak pasti harga Mamee berapa. Serba ringkas tentang sejarah Mamee, sebelum saya hanya tahu Mamee ini dari Melaka sahaja dan apabila melepasi tol ke Ayer Keroh pasti akan melalui jalan yang akan melepasi Kilang Mamee yang tersergam indah dan iklan pelbagai produk Mamee. Untuk pengetahuan anda mamee adalah produk Malaysia oleh itu kita harus berbangga dengan produk Malaysia ini . Mamee telah memula operasi pada tahun 1972 oleh pengasasnya iaitu Datuk Pang Chin Hin di Ayer Keroh, Melaka. Sekarang
Bufet Ramadhan Di De Palma Hotel Shah Alam

Bufet Ramadhan Di De Palma Hotel Shah Alam

food
De Palma Hotel adalah satu-satunya hotel yang berkonsepkan syariah yang menyediakan bufet Ramadhan bermula dari hari pertama bulan Ramadhan sehingga hari terakhir yang menjadi pilihan admin dan rakan-rakan. Nak di katakan tiap-tiap tahun admin mesti berbuka puasa di sini. Ada yang datang dengan keluarga dan juga rakan-rakan sekerja, boleh dikatakan bufet di sini untuk semua golongan.Berkonsep 'Masalah dari Periuk & Belanga yang merupakan warisan Melayu Zaman dahulu kala menjanjikan kelainan pada bufet Ramdhan De Palma Hotel Shah Alam pada tahun ini di mana terdapat hampir 150 jenis lauk-pauk seperti Ikan Pari Masak Assam Pedas, Rebus dan Bendi, Rendang Udang Galah dengan Daun Kunyit, Pucuk Paku Masak Lemak dan lain-lain lagi     Terdapat juga juadah 1 Malaysia berk...
Berbuka puasa De Palma Hotel Shah Alam bersama blogger

Berbuka puasa De Palma Hotel Shah Alam bersama blogger

Event, food
           Unik dan menarik itu lah yang boleh saya kata De Palma Hotel Shah Alam dalam menyajikan juadah berbuka perpuasa dan aktiviti berbuka puasa. Terdapat lebih dari 135 juadah berbuka tetapi saya tak lah makan banyak mana pun sebab ruang tak muat hahahaha. Saya pilih yang saya jarang makan , yang pasti daging panggang menjadi pilihan saya , masakan India , Nasi Ayam , 'Western food' pun , lauk orang kawin dan mcm-mcm lagi . Tetapi dalam2 banyak masakan yang dimasak disitu saya mencuba Bulgogi iaitu daging goreng campuran sayur memang sedaplah rugi siapa tak cuba hehehe . Chef yang masak tu cakap itu adalah menu Korea, so kepada peminat filem Korea boleh cuba makan Korea di sini. Biasanya saya kat hotel memang jarang makan nasi , tp kali ini nak jugak makan sikit so amik jugak Nasi A
D’ Marco at Jakarta

D’ Marco at Jakarta

food, Indonesia
D' Marco is a cafe own by young entrepenur and ex participant The Ship South East Asia Youth Program in 2000 . She was known as Ira and also a author of best saller 'Normal is Boring'. The cafe a little bit small but simple and privacy and suitable for couple or group. If you like to eat something like Secret Receipt or Hagen Dazs this is the place for you. The desert very yum yum delicious and nice . Everyone should try it! Location : Jalan Sabang, Central Jakarta ( behind Wisma Mandiri) Price : 5000 - 25000 Rupiah      
Variety Bubur (porridge) at Shah Alam

Variety Bubur (porridge) at Shah Alam

food
If you never try Malay porridge you should come to this restaurant , Soto Restauran. They are so many kind Malay porridge with the different taste. You also can mix but better don't because maybe the taste not so good hehehe. So check it out at : Soto Restaurant Jalan Liku B 8/B, Seksyen 8, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia p/s : The will serve during lunch only "Think About Your Next Trip"
Halal food in Vietnam

Halal food in Vietnam

food, Vietnam
Restoran Halal di Ho Chi Minh City, Vietnam Di Bandar Ho Chi Minh, agak mudah untuk mencari makanan halal kerana komuniti penduduk yang beragama Islam agak ramai di sini. Ini dapat dilihat dengan kehadiran masjid-masjid yang banyak di bina di sekitar bandar ini. Restoran Bombay ini terletak di 59 Dong Du, District 1 dan betul-betul berhadapan dengan pintu masuk Hotel Sheraton Saigon. Ini pula sebuah kedai yang terletak di Food Court di dalam Bangunan Parkson. Ianya terletak di sebelah Hotel Asian di mana tempat kami menginap iaitu di Dong Khoi Street. Ini pula Restoran Four Season. Resoran ini menghidangkan masakan Malaysia dan ianya agak popular kerana pernah muncul di dalam Rancangan Jalan-Jalan Cari Makan. Ianya terletak di Thi Sach Street, District 1. Ia juga terle...
Terengganu Quiksilver Surf Contest

Terengganu Quiksilver Surf Contest

food
Event Schedule: Day 1 (2nd December 2011)  Registration Event flag off Surf Contest Games and beach activities  Quiksilver Surf Clinic for Tourist & Visitors Surfing Demonstration by Quiksilver Surf Team Day 2 (3rd December 2011) Surf Contest  Games and beach activities  Quiksilver Surf Clinic for Tourist & Visitors  Surfing Demonstration by Quiksilver Surf Team  Dinner (Video Presentation & Cultural Show) Day 3 (4th December 2011) Surf Contest  Games and beach activities Quiksilver Surf Clinic for Tourist & Visitors  Surfing Demonstration by Quiksilver Surf Team  Award Ceremony & Closing There will be 4 divisions in the competition, Men's Open, Women's Open, Master's Open, and Bodyboard...
Asam Pedas Melaka

Asam Pedas Melaka

food
Actually I'm not foodie but I love to variety food at place I'm visited. I have been to Melaka many time but this is the 1st I try to Asam Pedas in Melaka. My friends brought and told me that the famous Asam Pedas in Melaka actually at Asam Pedas Claypot and Asam Pedas Melaka. The restauran actually behind the Jongker Walk. This is my 1st time so I cannot say this the best Asam Pedas in Malaysia but I can say this Asam Pedas is very delicious and very spicy. You must eat rice with dishes as a complete of Asam Pedas. If you like spicy food you should try this Asam Pedas and try to never miss the food everytime you come to Melaka. I'm really enjoy the food and you can see on my 1st picture that I'm try to finish the food hehehe. If I come back again this is the food that I will try it again....