Travel Gear

Jam Kiblat Sensor Automatik Untuk Travel

Jam Kiblat Sensor Automatik Untuk Travel

blog, Featured, Travel Gear, Travel Tech
Apakah barang yang barang atau gadjet yang akan kita bawa bila travel? Biasanya orang akan bawa telefon, camera dan power bank. Kalau orang macam aku ini mesti ada jam bila travel. Kalau tak pakai jam rasa lain macam sebab aku pakai jam tangan sebelah kiri so kalau tiada rasa kosong pada tangan sebelah kiri. Anyway aku nak share jam yang baru aku miliki iaitu Jam Qiblat Sensor jenama F&A. Sebagai traveler memang perlukan jam qiblat sebab agak sukar nak cari arah kiblat bila  nak solat semasa travel. Sebelum ni pernah ada jam kiblat jenama casio then tertinggal dalam tandas di stesen minyak dalam trip 28 hari Indochina on the way dari Aran ke Phanom Penh. Kira sedekah jelah siapa yang terjumpa. Bila dapat jer jam ni F&A terus pakai tanpa melihat buku panduan jam dalam beberapa min