Dapatkan Diskaun 8% Dengan Tempahan di Hotels.Com

Baru-baru ini HOTELS.COM telah melancar kempen “Half The Fun of Travel”  bagi memperkasakan pelangan dalam membuat perancangan percutian dan pemilihan tempat tinggal yang terbaik

Hasil dari Kaji Silidik Tentang Perilaku Perancangan Percutian yang dilakukan oleh Hotels.Com selama 2 bulan di antara Julai dan Ogos di Malaysia telah menemui  5 perkara iaitu :

 1. Rakyat Malaysia mengutamakan harga yang berpatutan, pengalaman baru dan berbaloi untuk bergambar semasa bercuti.
 2. 65% Pengembara Millenia akan meluangkan masa selama 2 jam untuk mencari tempat tinggal mana kala 11% meluangkan masa lebih dari 10jam.
 3. Rakyat Malaysia percaya kepada ‘online reviews’ – 82% dipengaruhi oleh oneline reviews dalam membuat keputusan dalam produk percutian seperti tempahan bilik, pakej percutian dan lain-lain lagi.
 4. Untuk pemilihan makanan , mereka akan meluangkan masa untuk Restoran Makanan Asia.
 5. Bagaimana dengan Halal, 97 % orang Islam akan memilih dan meluangkan masa untuk mencari makanan halal semasa percutian mereka.

Hasil dari kajian adalah untuk kempen terbaru mereke iaitu “Half the Fun of Travel” di mana untuk membantu rakyat Malaysia untuk merancang percutian melalui maklumat-maklumat atau  pengalaman peribadi seleberiti dan influencers yang gemar bercuti. Dari hasil kaji selidik di dapai

Tiga punca tekanan utama bagi golongan milenial Malaysia semasa merancang perjalanan:

 1. Tidak pasti sama ada saya mendapat harga terbaik (55%)
 2. Perlu mengambil kira pilihan orang lain (54%)
 3. Terlalu banyak maklumat, tidak tahu apa yang terbaik (48%)

Dari tempat tinggal (accommodation), harga, kemudahan, testimoni , lokasi dan jarak adalah ciri-ciri utama maklumat yang diperlukani oleh pelanggan. Selain dari ciri-ciri yang ada, Hotels.Com mempunyai travel blog sendiri iaitu www.blogshotels.com/ms   di mana dalam blog ini dikongsikan maklumat oleh Southeast Asia’s influencers dan pelakon seperti Elfira Loy, blogger Fourfeetnine, travel writer Pojiegraphy dan banyak lagi.

Menurut Pengarah Serantau bagi China Raya, Asia Tenggara & India bagi Jenama Hotels.com. Puan Jessica Chuang “Pelancong Malaysia mengutamakan nilai. Menerusi rangkaian global dan program Ganjaran kami (Hotels.com’s Rewards), kami dapat menawarkan hotel hebat yang disesuaikan dengan bajet berbeza dan memberikan nilai terbaik untuk wang menerusi laman web dan aplikasi mudah alih kami,”

Saya akui bile kita start membuat tempahan penerbangan ke sesuatu destinasi, kita mula teruja tempat yang ingin kita pergi. Perasaan teruja dan keseronokkan kita datang apabila kita mula merancangan ke tempat yang ingin kita lawati dan mula membayangkan tempat-tempat yang indah.

Tiga keseronokan utama merancang perjalanan adalah:

 1. Menerokai pengalaman baharu (23%)
 2. Menerokai destinasi baharu (21%)
 3. Pengalaman merancang perjalanan bersama rakan dan keluarga (19%)

Berdasarkan pengalaman saya dalam menggunakan pihak ke-3 untuk menempah tempat tinggal, saya  pernah menggunakan Booking.Com dan Agoda.Com, tiada masalah jika anda hendak menggunakan pihak ke-3 seperti Hotels.Com, Semua ciri –ciri yang saya nyatakan banyak membantu saya dalam membuat pilihan tempat tinggal.

Tip untuk memastikan benar-benar hotel itu murah dan ‘ value for money’ adalah membaca testimoni dari pelanggan dan juga membuat perbandingan harga dengan website asal hotel. Takut-takut nampak harga murah dan cantik tetapi hakikatnya tidak seperti apa yang digambarkan. Testimoni pelanggan adalah kunci-kunci antara yang boleh kita percaya selain dari gambar.

Tetapi anda jangan harapkan dengan harga satu Malam RM40 tetapi mengharap seperti layanan hotel RM180 / malam.  Memang tidak dapatlah.

Bersama Puan Jessica Chuang

Bagi meraikan kempen ini ‘Half the Fun of Travel’. Hotels.Com  menawarkan DISKAUN 8% untuk setiap tempahan sehingga 15 September 2017 bagi percutian bermula 15 Ogos 2017 sehingga 31 March 2018. Promo Code 8OFFHTFOTMY

Bagaimana menggunakan app Hotels.Com :

1. Klik pada Menu dan kemudian klik pada DEAL untuk mendapatkan harga terbaik.

2. Atau anda boleh buat pilihan terus dengan mencari tempat tinggal. Hotels.Com juga memberi rewards percuma 1 malam jika anda telah menempah 10 malam dan ke atas

 

3. Pilih tempat tinggal mengikut bajet anda . Di Hotels.Com ada Button Your Secret Price untuk
untuk harga terbaik

4. Selepas membuat pilihan boleh melihat lebih lanjut Star Rating dan juga testimoni pelanggan

5.  Anda boleh melihat Star Rating Pelanggan dan juga testimoni dari pelanggan Hotels.Com atau

6. Selain itu testimoni dari TripAdvisor juga boleh dilihat melalui Apps Hotels.Com

 

Sekali lagi jangan lupa kempen ini ‘Half the Fun of Travel’. Hotels.Com  menawarkan DISKAUN 8% untuk setiap tempahan sehingga 15 September 2017 bagi percutian bermula 15 Ogos 2017 sehingga 31 March 2018. Promo Code 8OFFHTFOTMY

Anda boleh menempah di Apps Hotels.Com atau di Website Hotels.Com

Related Post

Leave a Reply