Hari Sukan Negara Disambut Meriah

Pada 10 Oktober yang lalu Hari Sukan Negara diiktiraf salah satu hari yang perlu di sambut oleh seluruh rakyat Malaysia. Pelancaran Hari Sukan Negara telah berlansung di UiTM Shah Alam dan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia YB Dato’ Seri Najib Tun Abdul Razak

Pelbagai aktiviti berlansung di UiTM Shah Alam antaranya futsall, Street basket ball dan pelbagai aktiviti selain dari both jualan. Sebagai simbolik atas pelancaran Hari Sukan Negara adalah Fun Run sejauh 3KM . YB Najib dan YB KJ Menteri Belia dan Sukan juga menghabiskan larian sejauh 3KM ini.

Ramai pelajar-pelajar dan juga rakyat jelata yang hadir di UiTM. Sebagai tanda sokong saya dengan penuh semangat datang dengan pakaian bersukan dan turut serta berlari 3KM . Taklah berlari sangat pun hahaha sebab lihat semua berjalan jer nampak macam Fun Walk .Lagi terjumpa geng super2 junior so jalan sekali dengan mereka.

Apa2 pun walaupun anda rasa malas bersukan sekurang-kurangnya Hari Sukan Negara ini dapat menyerdarkan anda setahun sekali, Apa Setahu Sekali? bahawa pentingnya bersukan untuk kesihatan. Jangan asyik mengadap laptop jer macam saya ni setiap malam hahah.

Cuma pada hari itu tiada aktiviti Sukan Mata? Yang ada cuci mata tgk stundent uitm yang comel hehehe.

p/s : Saya kagum dengan YB KJ dari pagi sampai ke petang terlibat dengan semua aktiviti Hari Sukan Negara dan malah terlibat sebagai peserta.

Credit photo to rakyatpost.com

 

KJ

 

jufri
Bergambar bersama Atlit Silat Negara Jufferi Jamari. Nampat saya tak ? hehe
Credit photo to siemens-melayumaju.blogspot.com

 

Related Post

Leave a Reply