Jom buffet di Coffee Terrace Genting Highland

Bagi mengakhiri tahun ini dengan pelbagai sambutan seperti cuti sekolah , Christmas dan Tahun Baru pelbagai acara diadakan di Genting Highland. Kami masuk rasa seolah-oleh masuk ke kota keriangan ala2 fun fair kan tempat dingin dan sejuk menambahkan lagi kesoronokan terutama di waktu malam. Oleh yang demikian Resort World Genting atau orang biasa panggil Genting Highland telah membuat promosi buffet di Coffee Terrace.

Sebelum itu kami Malaysia Backpackers telah diberi peluang mencuba makan malam secara ala buffet di Coffee Terrace yang terletak di Genting Grand (Lobby Floor). Suasana di dalam Coffee Terrace luas dan besar. Di antara kami adalah peminat Japanse food. So untuk 1 session memang try Salmon Fish mentah lah memang terbaik lah bagi yang dibiasa maka memang tiada masalah. Tetapi bagi yang tidak pernah atau jarang2 sekali cuba memang rasa macam pelik kerana makan ikan mentah bercampur dengan sos masin. Di tambah dengan wasabi memang menyelerakan. Di samping kami memcuba beberapa jenis sushi.

  Untuk second round kami cuba western food , ada orang kata tidak elok campur makan laut dengan makan darat tapi maklumlah nak cuba kan bila lagi nak rasa. Lagi-lagi kami ni peminat kambing. Amik tak banyak sekadar nak cuba rasa jer. Di sebab kan target dah dapat makan ‘Japanese food’ yang lain-lain tu tak heran sangat lah heheh. Bagi melancar penghadaman perut kami cuba Miso Soup. Agak masin sikit tapi standart sup Jepun memang rasa macam tu.  

Sebelum saya tamat makan malam saya dengan buah-buahan dan aiskrim saya akhiri dengan minuman panas seperti Cappuccino dan Americano cuma tak jumpa Malaysiano hahaha. Bagi memeriahkan hujung tahun ini Resort World Genting telah membuat 2 package buffet yang menarik Coffee Terrace itu Escaper to Wonderland Buffet dan Krismas Khas & Tahun Baru Bufet

DSC_1110 (Copy)

Escaper to Wonderland Buffet.

Untuk hidangan percutian yang tidak dapat dilupakan, Escaper to Wonderland Buffet adalah tema F & B di Terrace Kopi di Genting Grand (Lobby Floor) dari 1 Disember 2015 hingga 3 Januari 2016.

Nikmati hidangan dari bufet yang mempunyai konsep dapur terbuka, menonjolkan pelbagai menu termasuk menu barat, Malaysia, China dan Jepun. Sebagai pembuka selera, appetisers dan salad adalah sebahagian daripada buffet begitu juga pastri dan gula-gula seperti Gummy Peach Ring, Panggang Puding Kiwi Jelly Rainbow Twist dan Chocolate Fountain untuk Marshmallow. Jagung pop, gula-gula kapas, kek pan rangup, ais krim dan cendol juga merupakan sebahagian daripada manisan menarik yang disediakan.

DSC_1082 (Copy)

Buffet yang disediakan untuk makan tengah hari, dari 12.00 tengah hari hingga 2.30 petang, pada RM55 untuk dewasa dan RM20 untuk kanak-kanak. Bufet makan malam bermula dari 17:00-21:30, berharga RM88 untuk dewasa dan RM35 untuk kanak-kanak.

 

Bagi Krismas Khas dan Tahun Baru Bufet
Bagi Baru bufet di Coffee Terrace di Genting Grand berjanji untuk menjadi kedua-dua lazat dan menyejukkan mata memandang.

The Christmas Day dan New Year’s Day menu buffet  adalah mewah, termasuk hidangan seperti makanan laut A’la Plancha, Pasta Aglio-Olio dengan Salai Duck, kentang lecek dengan Chick Peas & Turki Ham, Charbroiled Spring ayam dengan Rempah Asia & Herbs berkhidmat dengan Sos BBQ dan Old Fashion Chicken Pie.

DSC_1090 (Copy)

Di Stesen ukiran, beberapa daging serius lazat menanti termasuk Slow Panggang Denver Lamb, lambat dimasak Kembali Ribs Daging di Ketuhar, dan Panggang Turki dengan Chestnut Berisi dan sayur-sayuran.Sebagai penamat pencuci mulut seperti puding Krismas, Yule Log dan Krismas cookies adalah terbaik untuk tetamu.

Menu bagi Hari Krismas dan Tahun Baru menawarkan hidangan yang menarik seperti Lamb Shepherd Pie, Ikan aurat dengan Lemon Mustard Berpakaian & Capers, Pasta dalam Sos Tomato & Baby Octopus, Ayam Taman Bleu, Sayuran Butter Mix Hijau dan Mushroom Soup yang enak sekali.

DSC_1077 (Copy)

Bufet disediakan untuk makan malam pada 24 dan 31 Disember 2015, 17:00-9:30, pada RM98 nett (dewasa) dan RM49 nett (kanak-kanak). Ia boleh didapati untuk makan tengah hari dan makan malam pada 25 Disember 2015 dan 1 Januari 2016, juga dijual pada harga RM98 nett (dewasa) dan RM49 nett (kanak-kanak).

Yang pasti ia satu pengalaman indah dan menyelerakan apabila dapat merasai buffet di Coffee Terrance Resort World Genting.

coffeeterrace1

Related Post

Leave a Reply