Narita Airport Tokyo Japan

Narita Airport Tokyo Japan :

Actually saya dah lama nak post cerita saya di Jepun but masa tak mengizinkan walhal sebenarnya malas dan sajer nak peram cerita. So kali ini terbuka hati nak cerita tentang Japan dan beberapa negara lain setelah saya peram selama 4 tahun hahaha. Lamakan! Sebenar pada tahun 2010 saya terpilih untuk pertukaran belia Japan dan ASEAN di mana saya berlayar dengan kapal seperti Star Cruise selama 53 hari bermula di Japan dan beberapa negara ASEAN dan berakhir di Tokyo, Japan.

Dalam blog Malaysia Backpackers ini saya akan fokus kepada cerita lawatan tempat-tempat menarik sepanjang 53 hari dalam program ini. Pada hari pertama sampai dari Airport Narita kami terus dibawa ke Hotel New Otani. Hotel New Otani antara hotel yang tertua di Tokyo dan menjadi pilihan utama business traveller. Kalau duduk kat hotel yang 5 star complete semua ada dan rancangan tv pun kena charge untuk kita tonton rancangan lain hehehe.

Flight kami after Subuh around 6.00 AM then transit di Kota Kinabalu  around 8.00 AM. So arrive Narita International Airport around  6 PM. For your information Jepun gelap lebih awal compare to Malaysia. Then the organizer pick up us at airport. A such wonderful to feel the weather in Japan heheh. Maklumlah 1st time katakan hehee. So bila 1st time jumpa orang Jepun for official program memang mereka akan tunduk lah Haik Haik , aku pun buat lah sama sebagai tanda perkenalan aku dengan mereka.

The the admin staff give simple briefing in the Bus sort of ice breaking and what to do for that night. The journey for airport to Tokyo took more than 1 hours. Most of time we sleep in the bus because of tiring and nothing see because already dark.

Then once arrive The New Otani Hotel ada lagi short briefing about hotel and we are given a thermometer so that we can check our temperature everyday because they are very concern of our health. So after briefing then masuk bilik and joy the view of Tokyo from our room hehehe.

IMG_3612 (Copy)
Once landing need to take a monorel to terminal airport

IMG_3606 (Copy)

IMG_3610 (Copy)

IMG_3619 (Copy)

 

IMG_3609 (Copy)

IMG_3607 (Copy)

IMG_0103 (Copy)

IMG_3622 (Copy)
Short briefing by our admin staff Banana San
Our dinner in the bus. Simple but enough for my stomach. Can I call Bento
Our dinner in the bus. Simple but enough for my stomach. Can I call Bento

IMG_3631 (Copy)

IMG_0152 (Copy)

IMG_3642 (Copy)IMG_3643 (Copy)

IMG_3635 (Copy)

Never Stop Exploring

Leave a Reply