Tag: recent

Backpacking In Bangkok : Hua Lamphong Railway Station

Backpacking In Bangkok : Hua Lamphong Railway Station

Bangkok, Thailand
Hua Lamphong Railway Station one of oldest building in Bangkok city. It is well known among tourist and traveler as Bangkok Railway Station. It is main railway station in Bangkok city because  the station will connect to almost very part of city through MRT and also other part of Thailand. A little bit about history of Hua Lamphong Railway Station The station was opened on June 25, 1916 after six years' construction. The site of the railway station was previously occupied by the national railway's maintenance centre, which moved to Makkasan in June 1910. At the nearby location of the previous railway station a pillar commemorates the inauguration of the Thai railway network in 1897. The station was built in an Italian Neo-Renaissance style, with decorated wooden roofs and stained gla
10 Perkara Tentang Kereta Api Dari Kuala Lumpur Ke Bangkok

10 Perkara Tentang Kereta Api Dari Kuala Lumpur Ke Bangkok

blog, Kuala Lumpur
Ini adalah 'trip backpacking' saya kali ke dua ke Bangkok dengan menaiki kereta api. Kali ini tujuan adalah untuk berjumpa dengan rakan-rakan Thailand sempena Reunion on board SSEAYP . Saya sertakan beberapa catatan ringkas saya tentang Keretapi dari Stesen KL Sentral ke Stesen Butterworth. Kemudiaan kami transit di Stesen Butterworth selama 6 jama bertukar kereta api  milik Thailland dari Stesen Butterworth ke  Bangkok, Thailand. Stesen KL Sentral . Credit photo - http://asahjaya.wordpress.com 1. Suasana KL Sentral sentiasa hidup dengan manusia pelbagai bangsa dan rupa umpama bandar kecil di tengah kota Kuala Lumpur. Suka lihat manusia dengan backpack kerana ia memberi motivasi kepada saya untuk terus saya berjalan dan mengembara ke seluruh dunia....
Experience in Mabul Island

Experience in Mabul Island

Malaysia, Sabah
Pulau Mabul is relatively small and one can walk around it in just 30 minutes. It is lovely and offers a rich and varied experience for diving and snorkelling enthusiasts alike. It is oval in shape, its sand is white and soft, and it is fringed by the Celebes Sea. Mabul is not as well-known as nearby Pulau Sipadan, the oceanic island with its exceptional underwater marine life. However, Mabul island is know well known as a muck diving paradise and as a paradise tropical island for resorters. Since a few resorts (from budget to luxury) have come up in Mabul in recent years, comfortable accommodation is available for those who book early (the hotels are often fully booked). Those who come for Sipadan (don’t forget to book your Sipadan permit long in advance) will stay on Mabul island as the
Hari Pertama atas Kapal Layar Diraja Tunas Samudera

Hari Pertama atas Kapal Layar Diraja Tunas Samudera

blog
Hari Pertama : Nervous , tak sabar , adakah akan dilayan seperti tentera?  Hari ini hari yang ditunggu-tunggu seawal pagi kami telah berkemas untuk meninggal Kem Intan Suraya tempat menjadi latihan 'team building' bagi peserta KLD Tunas Samudera 280/2012. Pagi  kami terus bergerak ken Kem Lumut TLDM yang menjadi pusat operasi dan latihan TLDM . Sebenarnya ada peserta yg tak prepare sangat kerana terdapat pencanggahan peralatan yang perlu dibawa. So kami singgah Koperasi TLDM , aku beli hanger kat akak jual baju kurung sebab tak jumpa hanger kat koperasi.  Tibanya kami di dock kapal terasa bangga melihat kapal yang tersenggam indah di sambut oleh staf kapal. Secara tidak lansung penyerahan peserta kepada staff kapal berlaku dan tanggungjawab mereka terhadap kami. Apa lagi ...
Apa ada dengan  KLD Tunas Samudera

Apa ada dengan KLD Tunas Samudera

blog
   Dulu tak fikir nak naik kapal KLD Tunas Samudera entah kali ini rezeki aku datang lagi. Kadang-kadang aku rasa bertuah walaupun umur dah semakin menghapiri syarat kelayakan rezeki itu datang secara tiba-tiba. Bila dah dapat aku grab with confidence! So actually aku tahu program ini since my high school because my scoutmaster is the ex participant for this program so adalah dengar citer-citer dia but then already forgot about the story. As usual apply isi borang then hantar , lepas tu after a week dapat panggilan for confirmation suruh prepare medical check up and saiz baju dan seluar. So on the way from Putrajaya ke Pusat Latihan di Perak di mana latihan 'team building' di adakan mcm-mcm cerita aku dapat dari member tentang mabuk laut , muntah , jadi lanun tetapi setiap batc...
Berbuka puasa De Palma Hotel Shah Alam bersama blogger

Berbuka puasa De Palma Hotel Shah Alam bersama blogger

Event, food
           Unik dan menarik itu lah yang boleh saya kata De Palma Hotel Shah Alam dalam menyajikan juadah berbuka perpuasa dan aktiviti berbuka puasa. Terdapat lebih dari 135 juadah berbuka tetapi saya tak lah makan banyak mana pun sebab ruang tak muat hahahaha. Saya pilih yang saya jarang makan , yang pasti daging panggang menjadi pilihan saya , masakan India , Nasi Ayam , 'Western food' pun , lauk orang kawin dan mcm-mcm lagi . Tetapi dalam2 banyak masakan yang dimasak disitu saya mencuba Bulgogi iaitu daging goreng campuran sayur memang sedaplah rugi siapa tak cuba hehehe . Chef yang masak tu cakap itu adalah menu Korea, so kepada peminat filem Korea boleh cuba makan Korea di sini. Biasanya saya kat hotel memang jarang makan nasi , tp kali ini nak jugak makan sikit so amik jugak Nasi A
The Birth Of Malacca.

The Birth Of Malacca.

Malaysia, Melaka
The Malay Annals relate that Parameswara was a fourteenth-century Palembang prince who, fleeing from a Javanese enemy, escaped to the island of Temasik (present-day Singapore) and quickly established himself as its king. Shortly afterward, however, Parameswara was driven out of Temasik by an invasion by the Siamese, and with a small band of followers set out along the west coast of the Malay peninsula in search of a new refuge. The refugees settled first at Muar, Johor, but they were quickly driven away by a vast and implacable horde of monitor lizards; the second spot chosen seemed equally unfavorable, as the fortress that the refugees began to build fell to ruins immediately. Parameswara moved on. Soon afterward, during a hunt near the mouth of a river called Bertam, he saw a white mous...
Wesak Eve Procession & Wesak Day

Wesak Eve Procession & Wesak Day

Event, Malaysia, Uncategorized
Wesak Day is considered to be very important for Buddhists around the world. On Wesak Day, Buddhists all over the world celebrate events of significance to Buddhists of all traditions: Wesak eve ( Thursday ) 23 May 2013 Wesak Day 2013 Procesession in Melaka Time : 7.00pm until might night Organizer : SKE Temple / State Gov of Melaka .The event saw the participation of about 2,000 people from various Buddhist societies and schools in Malacca. Joining the procession were 40 elaborately decorated and brightly lit floats. The procession started at the Seck Kia Eenh Temple in Gajah Berang and passed through several roads including Jalan Tun Ali, Jalan Kota Laksamana and Jalan Tengkera. School bands, kindergarten students, dragon and lion dance troupes and devotees young and old took part in th...
Datuk Chachar Festival’s the unique of Malacca 2013

Datuk Chachar Festival’s the unique of Malacca 2013

Event, Malaysia, Melaka, Uncategorized
Datuk Chachar is actually the Sri Muthu Mariamman Festival. The Sri Muthu Mariamman Temple is located at the Chitty village in Jalan Gajah Berang. This temple is the famous place among the Melakan as the centre that offers treatments for those suffering Chicken Pox, (Malay known as Cacar), shingles or herpes. This festival is a week long affair in late of April or early of May.The devotees that carry the kavadies must perform a cleansing ritual. Among the rituals are fasting from eating read meat for 10 days before the festival, abstaining from having sexual relationship, perform prayers and chanting. The festival begin.... Everyone (especially the kavadi carriers) will gather at the Sri Poyyatha Vinayagar Moorthi Temple as early as six in the morning for prayers and cleansing rit...