Tag: resort world kijal

Resort World Kijal yang mendamaikan

Resort World Kijal yang mendamaikan

Above 3 Star Hotel & Resort, Accommodation, Terengganu
Untuk kali ini kami akan review Resort World Kijal (RWK). Sebenarnya percutian adalah pada tahun lepas, so baru sempat untuk menulis fokus kepada hotel dan bilik. Dulu hotel ini dikenali sebagai Awana Kijal dan sekarang ini telah dibrandingkan semula dengan nama Resort World Kijal RWK yang terletak di tepi pantai dan  sepanjang pantai itu dijaga sendiri oleh pihak hotel RWK. Selain itu hotel ini terkenal dikalangan pekerja Oil & Gas kerana terletak berhampiran Kerteh, Terengganu. Sememangnya Terengganu terkenal dengan Oil & Gas yang menjadi nadi kepada sumber kerajaan neger Terengganu. RWK adalah hotel & resort yang bertaraf 4 bintang sesuai kepada yang ingin citarasa mewah tetapi berhampiran tepi pantai yang tidak memerlukan untuk ke pulau dan berhampiran bandar. Harga b
Anak Penyu Lari Dari Resort World Kijal

Anak Penyu Lari Dari Resort World Kijal

Article, blog, Terengganu
Sebenarnya mana ada anak penyu yang berlari sebaliknya adalah kami yang lepaskan. Anyway Program Konservasi Penyu adalah antara program yang dijalankan oleh Resort World Kijal dengan kerjasama Jabatan Laut Malaysia. Ini kali kedua aku terlibat dalam program konservasi penyu di mana sebelum ini aku dapat melihat sendiri penyu naik ke darat untuk menetas di Taman Laut Pulau Redang. Dari mula proses naik pantas kemudian bertelur dan ditutup semula dengan pasir oleh penyu. Untuk kali ni kami di bawa untuk melihat Program Konservasi Penyu yang dijalankan oleh Resort World Kijal. Aktiviti bermula dengan makan malam di Oasis Beach Bistro. Pelbagai menu terutama dari barat cukup menyelerakan dan menjilat jari. Cuma yang tak syok takde daging kambing sebaliknya diganti dengan daging lembu. Maklu...
10 Aktiviti Menarik Di Resort World Kijal

10 Aktiviti Menarik Di Resort World Kijal

10 Jer, Malaysia, Terengganu
Resort World Kijal menjadi lokasi terbaru untuk percutian Malaysia Backpackers kali ini. Sudah lama aku tidak bercuti di hotel atau resort bertaraf bintang kerana kerana kekangan masa atau tiada urusan kerja. Maklumlah biasa peluang untuk tinggal di hotel bertaraf 5 bintang mesti atas dasar kerja. Last sekali di Cambodia itu pun atas dasar kerja dan tidak sempat untuk berenang kerana kolam berenangnya mengadap Sungai Ton Lesap.  Memang cantiklah viewnya. Anyway aku nak share percutian aku kali ini di Resort World Kijal Terengganu. Bila aku share gambar-gambar resort ini member aku kata nama lama resort ini adalah Awana Kijal ....oo baru aku tahu. Sebenarnya apa yang aku nak cerita untuk artikel pertama Resort World Kijal adalah 10 perkara yang best boleh anda lakukan di Resort World Kij