The Shore Toy Museum produk menarik di Melaka

The Shore Toy Museum atau dengan kata mudah muzium permainan antara produk pelancongan yang terbaru di Melaka di The Shore yang bernilai RM 3 juta menjadi tarikan kepada pelancong tempatan dan luar negara.

Sepanjang saya berada di dalam muzium permainann ini saya melihat banyak patung-patung permainan yang diimport khas dari negara Jepun, Thai dan lain-lain lagi. Di katakan lebih dari 10,000 unit permainan terdapat di dalam muzium ini.

Antara mainan-mainan yang menarik bagi saya dan mungkin untuk anda adalah bergambar dengan mainan bersaiz skala besar yang jelas tanpa kotak gelas iaitu :

  1. Saiz asal replika kereta perang adiwira (batman, superman dan lain – lain lagi)
  2. Saiz asal replika patung robot yang dibuat daripada logam kitar semula dengan mempunyai Rekod Buku Malaysia dengan ketinggian 5m – Supreme Prime
  3. Keretapi lama bergerak kesukaan kanak-kanak

Selain itu jika anda peminat anime Jepun atau anak anda peminat anime Jepun, terdapat banyak koleksi mainan-mainan untuk kanak-kanak terutama patung-patung kartun kegemarakn mereka. Menurut CEO En Chew Chert Fong berkata ” Para Pengunjung dewasa dapat kembali ke zaman kanak-kanak satu menghidupkan impian adiwira manakala pengunjung kanak-kanak dapat berseronok dalam alam fantasi mereka.

Betul apa yang CEO En Chew kata seperti mengimbas kenangan lalu zaman kanak-kanak yang penuh permainan dan cerita adiwira seperti doreman, ultraman, bermain game mario dan banyak lagi.

Suasana di dalam muzium

video 3 d

Koleksi patung animei Japan

Wonder Women dan Batman

Bermain Game Mario

Super Man and The Geng

Kereta Batman

Stomtropper 

Diperhatikan oleh Iron Men

bumble bee

Koleksi Mainan Askar

Lego

Lego berskala besar 

KLCC

Slam Dunk

Lokasi     : The Shore Toy Museum ,Tingkat 1, Melaka

Masa        : 10.30 am – 9.00 pm (Kemasukan terakhir adalah 8.00 pm)

Bayaran : Dewasa RM 30 Kanak-kanak RM20

Related Post

Leave a Reply